Danmark

Ingen erstatning til knust mor: Nu vil politikerne lave reglerne om

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Det er på tide at kigge nærmere på, hvornår man er, og hvornår man ikke er berettiget til at modtage erstatning for en akut opstået psykisk lidelse.

Det mener flere af Folketingets retspolitikere, efter at Østre Landsret mandag nægtede Christina Finsen erstatning for de psykiske lidelser, hun pådrog sig i forbindelse med, at hendes to små piger blev knivdræbt af deres far.

Far skar halsen over på sine børn

Christina Finsens to små piger, Victoria og Simone, fik den 1. december 2005 halsen skåret over af deres egen far, Michael Nielsen. Han var jaloux over, at Christina Finsen havde forladt ham til fordel for en anden.

Hun fik den frygteligste besked af alle over telefonen af morderen selv, som sagde, at hun skulle være forberedt på det værst tænkelige.

Michael Nielsen blev idømt 16 års fængsel for dobbeltdrabet.

- Vi har skrevet ind i regeringsgrundlaget, at vi vil se nærmere på rammerne for erstatninger, og det vil være naturligt at tage det her med ind i arbejdet. Det er helt forfærdeligt, at en mor har mistet sine børn. Heldigvis er der kun ganske få af den slags sager, og derfor kan jeg ikke se, at det vil være en bombe under erstatningssystemet, hvis praksis skulle blive ændret, siger formand for Folketingets retsudvalg, Karina Lorentzen Dehnhardt (SF).

Tom Behnke, retsordfører for De Konservative:

- Der er ingen tvivl om, at en mor, som får sådan en frygtelig besked, vil blive meget, meget kraftigt påvirket af det. Vi er villige til at diskutere, hvad der kan gøres for at udvide erstatningsbegrebet.

DFs Peter Skaarup siger:

- Retsfølelsen kan ikke holde til, at en mor på den måde bliver ladt i stikken, siger han.

Relaterede

Det læser andre