Danmark

Influenzaen ser ud til at have toppet

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Det ser ud til, at influenzaen har toppet og nu er på vej til at slippe sit tag i sjællænderne. Efter et par dage med kimende telefoner hos vagtlægerne, meldes der nu om mere normale tilstande i vagtlægekonsultationerne.

- Vi har set peaket nu, men det er ikke væk og vil formentlig være et problem, vi kæmper med hen over nytår, siger professor Jens Lundgren, formand for influenzaudvalget i Region Hovedstaden, til politiken.dk.

Region Hovedstaden har tidligere modtaget 250-300 henvendelser i timen fra bekymrede borgere. Nu modtager regionen dog under 200 henvendelser, hvoraf cirka en fjerdedel omhandler influenza. Samme melding kommer fra Henning Orsholt, der er chef for lægevagten i Region Sjælland.

Noget tyder dog på, at det nu er jyderne, der ligger under for influenzaen. Vagtchef for lægevagten i Region Syddanmark, Ole Holm-Thomsen, fortæller til politiken.dk, at tallene er stabile - og dermed ikke nedadgående på Fyn og i Sønderjylland.

BNB

Det læser andre