Indbrudstyve skal blive i fængslet til jul

Flere politikredse har bedt Kriminalforsorgen om ikke at give indbrudstyve udgang til jul.

Nogle af de mest aktive indbrudstyve skal blive i fængslet hen over julen, der er højsæson for indbrud. Det skriver Jyllands-Posten.

Politiet kan som følge af Folketingets indbrudspakke fra 2010 anmode Kriminalforsorgen om ikke at løslade eller sende de mest aktive indbrudstyve på udgang i julen.

»Vi ved, at der er tyveknægte, som fortsætter deres karriere med nye indbrud, når de bliver sat på fri fod, så derfor er dette en god ordning,« siger chef for Rigspolitiets Nationale Forebyggelsescenter politiinspektør Jørn Kjer til avisen.

Der foreligger ikke en officiel opgørelse over, hvor mange indbrudstyve der må blive i fængslet, men Bornholms Politi har bedt om, at to bliver i fængslet, og Østjyllands Politi har i løbet af året sendt omkring 15 anmodninger til Kriminalforsorgen om ikke at sende indbrudstyve på udgang i juledagene, hvis de stadig sidder fængslet.

»Det er et rigtig godt redskab, og hvis vi ikke havde haft denne mulighed, er det min klare overbevisning, at vi havde haft flere indbrud i julen,« siger vicepolitiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen fra Østjyllands Politi til Jyllands-Posten.

På Fyn havde man sidste år desuden »stor succes« med at gå aktivt efter at få fængslet indbrudstyve inden jul, siger politikommissær Niels Erik Nymark, og her tager politiet på præventive besøg hos flere indbrudstyve, der er gamle kendinge af politiet.

Der var fra 2007 til 2011 på landsplan 45 procent flere indbrud i december, end der var fordelt på resten af året.

Sidste år faldt antallet af anmeldte indbrud i dagene fra 20. til 26. december til 1.322 fra 1.525 året inden.