Ikke alle er begejstrede for planerne om at rejse en mindesten for den dræbte teenager Emilie Meng.

Et sympatisk ønske om at ville mindes den dræbte pige med et mindesmærke ved Korsør Station er endt som en varm politisk kartoffel i Slagelse Kommune.

Emilie Meng var 17 år, da hun 10. juli forsvandt ved Korsør Station på vej hjem fra en bytur med nogle veninder. Juleaften blev hun fundet dræbt i naturområdet Regnemarks Bakke ved Borup.

Det er forskellige frivillige grupper og de lokale Natteravne, der var med til at lede efter Emilie, der har foreslået kommunen at rejse en mindesten for hende.

Slagelse Kommunes borgmester Stén Knuth (V) udtalte tirsdag til Berlingske, at han synes, en mindesten er en god idé.

»Det er meget sympatisk at gøre. Det har været en sag, som har optaget vores kommune og i den grad Korsør rigtig meget,« sagde han til avisen.

Han ønsker at drøfte sagen om mindestenen på et møde i kommunens økonomiudvalg mandag.

Borgmesteren vil dog ikke sige noget håndfast om, hvorvidt han mener, at kommunen skal finansiere stenen.

Idéen om mindestenen har dog vakt et ramaskrig på de sociale medier, hvor flere brugere kalder det 'ren populisme.'

TV2 Øst omtalte sagden tirsdag og det affødte straks en række vrede reaktioner blandt seerne på stationens side på Facebook.

Birgitte Lygum mener, at politikernes idé er ren populisme.

Mona Jensen ser et problem i, at det kun er én person, der bliver mindes. Hvad med alle andre, der bliver myrdet og dræbt, spørger hun.

Og Stella Andersen mener, at politikerne kun er ude på at fiske stemmer.

Medlemmerne af økonomiudvalget er endnu ikke blevet orienteret om sagen, og forslaget om mindestenen står ikke på den dagsorden til mandagens møde, som medlemmerne netop har modtaget.

Michael Gram, som er medlem af økonomiudvalget for lokallisten Fair Balance, regner med, at borgmesteren vil orientere om sagen mandag. Han mener personligt, at det kan være problematisk, hvis kommunen støtter mindestenen.

»Jeg mener, det er lidt problematisk, hvis vi som kommune skal tage del i det her, for hvor går så grænsen. Vi har desværre mistet flere mennesker end den bundulykkelige sag med Emilie,« siger han.

»Min holdning er, at det ikke er noget, vi skal gå ind i med økonomiske midler,« uddyber han og understreger, at han endnu ikke ved, hvad der er borgmesterens tanke.

Emilie Meng bliver begravet torsdag.