Torsdag afgøres det i højesteret, om det var imod Grundloven, at staten i 2012 gjorde homovielser lovlige i folkekirken. Det er Foreningen Med Grundlov Skal Land Bygges, der står bag anklagen, der blandt andet kan ramme folketingsmedlem for Alternativet Rasmus Nordqvist, der i 2013 blev gift i kirken med sin kæreste Nicolai.

Medlem af Foreningen Med Grundlov Skal Land Bygges Johnny Noer tabte sagen i landsretten i fjor, men er overbevist om, at de får medhold i højesteret.

»Staten har ingen ret til at lovgive mod kirkens bekendelse. Det fremgår af Grundlovens paragraf fire. Og dermed er lovforslaget om, at homoseksuelle må blive viet i kirken, direkte mod Grundloven. Homoseksuelle må leve præcis, hvordan de vil, og skal have lige rettigheder, men i det øjeblik, de træder ind i kirkens anliggende, gælder andre normer,« siger han og fortsætter:

»Vielses-spørgsmålet er ikke et spørgsmål om, om det er humanistisk forkert eller gammeldags, det er et spørgsmål om, om det er imod Grundloven. Hvis vi skal holde fast i, hvad den kristne kirke tror på i Danmark, kan sådan en vielse ikke indføres,« siger Johnny Noer.

»Kirken skal selvfølgelig udvikle sig og følge med, men Bibelens ord er ikke underlagt, hvilket århundrede man lever i. Det er vigtigt at beskytte de kristne værdier, og det har vi Grundloven til at gøre,« siger han og fortsætter:

»Det hedder Folkekirken, men det er ikke flertallets kirke. Det er, hvad den evangeliske lære indeholder, der er afgørende.«

Rasmus Nordqvist skrev i sidste uge på Facebook, at han blev gift i 2013 med sin kæreste Nicolai, og at han selvfølgelig ville blive enormt ked af det, hvis det skulle blive omstødt.

»Det er forundrende, at vi stadig har den diskussion. Og jeg kan mærke, at folk er overraskede over, at det stadig er et emne. Jeg tror, ikke det bliver omstødt. Og jeg har lyst til at være en fuldbyrdig del af Folkekirken ligesom andre,« siger han og fortsætter:

»Hvis man lever efter, præcist hvad der står i Bibelen, vil der være mange ting, der ikke ville kunne lade sig gøre i dag.  Vi har jo heldigvis udviklet os de sidste tusinde år. Det er jo den samme debat, man har med andre trosretninger, hvor vi fordømmer, at man lever striks efter, hvad der står i f.eks. Koranen. Det er jo en ’folke’-kirke, og dermed skal det være for alle,« siger han.

»Lovgivningen i 2012 gjorde, at det er blevet muligt for kirken at give lov til det. Men de må stadig selv bestemme. Der er en politisk styring inden for Folkekirken, da det er en statskirke, og vi har en minister.  Hvis Folkekirken ikke vil have nogen som helst indblanding fra staten,  så ville det jo ikke være en statskirke. Vi har en udfordring i at tage ligestilling alvorligt, og da det er en statskirke, er der forpligtigelse ift. ligestilling,« siger Rasmus Nordqvist.