Opsprættet maveskind, blod og et første glimt af fugtig babyhud.

Et sjællandsk par har valgt at dele et af livets helt store øjeblikke, når de onsdag aften klokken 20:30 for første gang skal være forældre. Ikke kun med deres nærmeste familie, men med alle dem, som eventuelt skulle være interesserede. Og det er ikke bare friske billeder fra barselssengen, der er tale om, men hele fødslen af parrets førstefødte - en babydreng.

I DR-programmet Sundhedsmagasinet bliver Silles kejsersnit sendt live fra operationsstuen.

Sille er 29 år og sygeplejerske, mens 32-årige Phillip arbejder som reservedelsekspedient. Parret har været kærester i halvandet år.

Se også: Se den vanvittige video: Her føder kvinde på vej til hospitalet - i bilen

»Vi synes, det lød interessant. Vi har ikke et behov for at blive kendte, men personligt synes vi, at det kunne være rart, at der blev sat fokus på, at kejsersnit af mange forskellige årsager kan være et godt alternativ til en vaginal fødsel,« har de forklaret.

Programmet er en del af et mindre tema om fødsler, DR viser i uge syv.

I denne udgave er en del af formålet at vise, hvor dygtige læger, sygeplejerske og jordemødre er blevet. For 150 år siden var kejsersnit noget, man døde af. I dag er det sjældent forbundet med komplikationer.

I Silles tilfælde er der medicinske og personlige årsager til, at hun skal have kejsersnit. Hun oplyser, at der er risiko for, at hun kan få skæv ryg på grund af presset på rygsøjlen under en vaginal fødsel. Det er der tendens til i familien. Derudover vil hun gerne have et kejsersnit.

Se også: Nu fortæller Stine om sin katastrofale fødsel: Jeg vidste, der var noget galt med min datter

DR har valgt at sende programmet live, fordi de gerne vil vise kejsersnittet så autentisk som muligt.

Forsinket signal

Hvad gør I så, hvis der går noget galt?

»Tv-signalet er forsinket med 60 sekunder. Det betyder, at der er mulighed for at slukke for kameraerne,« siger DR1s journalistiske redaktør Erling Groth:

»Hvis lægerne af en eller anden grund vil have det, kan vi klippe ud til studiet, og på grund af tidsforskydelsen, er det ikke noget, seerne vil opdage.

Hvis der er noget galt med barnet, er det rigtig trist. Og hvis vi vurderer, det er for privat et øjeblik, klipper vi. Mor og barns ve og vel er det vigtigste,« siger han.