Nu er det slut med at tage hunden med ud at bade på strande med miljømærket Blå Flag. Det er udtryk for hygiejneekstremisme, mener Dansk Folkeparti.

Nu er det slut med at tage hunden med ud at bade på strande med blå flag, skriver BT.

Konsulent Bjarke Lembrecht Frandsen fra miljømærkningsordningen Blå Flag fortæller, at forbuddet er internationalt og dermed også omfatter Danmark.

»Blå Flag er jo en international miljømærkeordning, og der er nogle kriterier for at få Blå Flag i alle lande. Det er generelt ikke tilladt at have hunde på Blå Flag-strande i stort set alle andre lande end Danmark,« siger han til BT.

Badeforbuddet betyder dog ikke, at hunden skal blive hjemme, når ejeren tager på stranden. Forbuddet gælder nemlig kun ude i vandet og ikke på land.

»Man kan nationalt få lov at dispensere, hvis hundene er i snor. Man kan dog ikke nationalt dispensere fra, at hunde ikke må komme i vandet på en Blå Flag-strand,« forklarer Bjarke Lembrecht Frandsen.

En undersøgelse fra sundhedsorganisationen WHO har vist, at badende hunde forurener vandkvaliteten med blandt andet kolibakterier. Det er med baggrund i den undersøgelse, at hunde er blevet forbudt i vandet på de strande, der er mærket med et blåt flag.

Reglerne er helt hen i vejret, siger Jørgen Hindse, formand for Dansk Kennelklub, til BT:

»Jeg synes simpelthen, at det er noget pjat. Jeg har haft med hunde at gøre i mange år, og jeg har aldrig før hørt, at de forurener«.

Han er bare en af mange hundeejere, der er oprørte over forbuddet mod badende hunde. På sociale medier påpeger adskillige hundeejere, at små børn, der bader nøgne, forurener lige så meget som hundene. Men den kritik afviser Bjarne Lembrecht Frandsen fra Blå Flag.

»Man regulerer reglerne af hensyn til mennesket, så jeg synes, det er at vende den lidt om. Blå Flags strande er jo indrettet til brug og glæde for mennesket. Ikke til hundene,« siger han til BT og tilføjer, at der hverken er bødestraf eller andet, hvis man bryder forbuddet, men at det er »dårlig stil« ikke at tage hensyn til andre.

I Dansk Folkeparti er man imod forbuddet, oplyser dyrevelfærdsordfører Dennis Flydtkjær (DF).

»Det er udtryk for hygiejneekstremisme, som er gået for vidt. Hunde har hoppet i vandet og i søerne sammen med mennesker gennem flere hundrede år uden nogen problemer. Derfor kan jeg ikke se, at det nu skal være et kæmpe problem, at hunde også kan blive kølet af en varm sommerdag,« siger Dennis Flydtkjær, der fortsætter:

»Jeg synes ikke, der er behov for at lave regler om den slags ting, når det nu har fungeret fint hidtil«.