Danmark

Hulubulu-Lotte uhelbredeligt syg: - Jeg vil tage mit eget liv, når jeg ikke har mere livskvalitet tilbage

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Mathilde Gersby Rasmussen var Lotte i børnefilmen, 'Da Lotte blev usynlig'. Foto: Claus Bech Andersen

I 1987 blev Mathilde Gersby Rasmussen allemandseje som den lille rødhårede pige med den voksende navle, der kunne gøre sig usynlig i børnetimen 'Da Lotte blev usynlig'.

Nu er hun 35 år gammel, gift med Søren og mor til Hjalte. Mathilde Gersby ved dog, at det ikke er sikkert hun når at se Hjalte blive voksen. Siden hun var barn, har hun lidt af den arvelige sygdom cystisk fibrose, som en dag vil tage livet af hende.

Men Mathilde Gersby har ikke tænkt sig at lide til det sidste.

Læs også: Sonja fra Saxogade er arbejdsløs - se hvad der blev af alle de danske barnestjerner

- Jeg vil tage mit eget liv, når jeg ikke har mere livskvalitet tilbage, og jeg har sagt til Søren, at han gerne må finde en ny kone, også selv om jeg stadig er i live. Hjalte og Søren har jo et langt liv at leve, og mit største ønske er, at de får det så godt som overhovedet muligt, siger Mathilde Gersby Rasmussen til Ude og Hjemme.

Mathilde Gersby har fået to lungetransplantationer, og i 2009 var det ved at koste hende livet, da hendes krop afstødte de indopererede lunger.

Den tidligere barnestjerne fik i 2011 nye lunger igen, men lægerne forventer, at hun kun har syv år mere at leve i.

- Jeg har altid vidst, at jeg ikke skulle blive 100 år. Vi har styr på alt det praktiske, så der ingen løse ender, når jeg ikke er her mere. Derfor har vi også roen til at bare at være sammen. Vi prioriterer benhårdt hvad vi vil og ikke vil, og så længe vi er glade, kan vi ikke bede om mere, siger Mathilde Gersby til Ude og Hjemme.

Relaterede

Det læser andre