Kronprinsparret indviede Rigshospitalets rehabiliteringsprojekt for tilskadekomne soldater på Rigshospitalet, København i dag

Der er få måneder til, at Mary nedkommer med tvillinger. Men landets kronprinsesse sagtner ikke farten af den grund.

I dag indviede hun og kronprinsen Rigshospitalets rehabiliteringsprojekt for tilskadekomne soldater i København.

Soldaterne var mødt talstærkt frem. 'Jenser' der havde mistet arme og ben i krig. Unge mænd, der nu skal leve med lemlæstelse, demonstrerede hvordan de nye genoptræningsmaskiner virker over for et interesseret kronprinspar.

Mary talte længe med en ung mand. Han havde en stump viklet ind i gaze, der hvor venstre ben engang sad. Knægten fortalte sin historie. Historien om landminen, der ændrede hans unge liv for altid. Stærke sager, der så ud til at gøre indtryk på kronprinsparret.

- At se modet fra de unge mænd, soldaterne her, som har været hårdt ramt, men som har viljen, og som har fået nogle endnu bedre muligheder for at komme på fode igen, både fysisk men også med hensyn til livskvalitet. Det er ret vigtigt, at de to ting følges ad, svarede kronprinsen på spørgsmålet om, hvad der havde gjort størst indtryk på ham.

Kronprinsessen nikkede.

En journalist spurgte, om kronprinsen kom til at tænke på Peter Heering, når han så de unge soldater.
Peter Heering er kronprinsessens hofdame Caroline Heerings mand, og en af kronprinsens næreste venner. I august måned fløj Heering, der er oberstløjtnant af reserven i Livgarden til Afghanistan, hvor han skal tilbringe den kommende tid i Helmand-provinsen.

- Man tænker på, at det der sker lige her, at selvfølgelig er der en risiko for alle, svarede kronprins Frederik.

Rehabiliteringsprojektet, der bl.a består af en donation af avanceret udstyr til Rigshospitalets klinik for Ergo- og Fysioterapi, har en værdi af 1,8 millioner kroner. Donationen er sikret gennem et samarbejde mellem Forsvaret, Rigshospitalet og Soldaterlegatet, som i tæt samarbejde med Bevica Fonden har sikret den nødvendige økonomiske støtte.