Efter en lang kamp med Høje-Taastrup Kommune har en 33-årig rengøringsassistent fået anerkendt retten til førtidspension næsten to år tilbage i tiden. Borgmester Michael Ziegler beklager sagens forløb.

En 33-årig, hjerneskadet rengøringsassistent fra Høje-Taastrup Kommune har fået sat punktum i et langvarigt sagsforløb og har fået tilkendt førtidspension med tilbagevirkende kraft - helt tilbage fra april 2013.

Det skriver Fagbladet 3F.

I 2001 blev den nu 33-årige kvinde ramt af en blodprop i hjernen, og efter fire måneders fravær fra sit job bliver hun fyret og overgår til sygedagpenge. Herefter begynder hun i kommunens projekt »Jobafklaring«.

1. april 2013 stopper kommunen sygedagpengene første gang, selv om det er blevet konkluderet, at kvinden ikke er i stand til at være på arbejdsmarkedet. Hun klager over afgørelsen til Ankestyrelsen og får medhold, men knap tre måneder senere træffer Jobcentret en ny afgørelse, hvor de igen stopper sygedagpengene. Også denne gang vurderede Ankestyrelsen, at det var forkert at tage sygedagpengene væk fra kvinden, skriver Fagbladet 3F.

Ankestyrelsen har vurderet, at kommunen allerede 1. april 2013, da sygedagpengene bliver taget fra kvinden første gang, burde have forelagt hendes sag for Rehabiliteringsteamet. Kvinden er derfor nu blevet tilkendt førtidspension med tilbagevirkende kraft.

Borgmester i Høje-Taastrup Kommune Michael Ziegler (K) erkender, at sagens forløb har været dårligt håndteret.

»Jeg kan med beklagelse konstatere, at Jobcentrets håndtering af kvindens kontaktforløb som sygedagpengemodtager ikke har været behandlet med fornøden faglig indsigt og stringens. Ledelse og involverede medarbejdere i Jobcentret har drøftet sagsforløbet med henblik på læring i lignende sager,« skriver borgmesteren til 3F.