De seks arvinger var milliardærer, allerede før de blev født. De skulle leve et liv med privatfly, stutteri, gods, slotte og de tilhørende fritidsinteresser hestesport og motorsport. En skæbne, de i den grad har favnet Den fjerde generation af Lego-klanen gemmer sig ikke bag den allemands-facade, som deres forældre og bedsteforældre gjorde. Tværtimod.

- Den, der har været mest tilbageholdende af de seks, er Agnete Kirk Thinggaard. Hun var meget beskeden i starten, men det er hun kommet ud over. Hun købte godset Julianelyst sidste år. Det står i den netto sum af 175 millioner og bliver bygget om for et meget stort beløb, siger forfatter Søren Jakobsen, der lige nu er aktuel med bogen ’Overklasseliv’.

Her beskriver han, hvordan fjerde generation af Lego-familien alle hører under den gruppe af arvinger, der lever livet – men ikke viser nogen særlig interesse for at føre virksomheden videre.

Deres livsstil stemmer dog ikke helt overens med Lego-familiens gamle kerneværdier om et helt almindeligt liv ved Billund i solidaritet med Lego-medarbejderne. Derfor købte ’Danmarks første teenagemilliardær’ Sofie Kirk Kristiansen et jagtslot med en grund på 1400 hektar i 2005, netop på det tidspunkt, hvor Lego måtte fyre en lang række medarbejdere.

- Det er hendes penge, men tidspunktet for købet var dybt problematisk. Når man gør det på et tidspunkt, hvor firmaet er i dybe vanskeligheder, over for de almindelige og meget trofaste medarbejdere i Lego, så udviser man umoralsk adfærd, siger Søren Jakobsen, der glæder sig over, at man i takt med et større overskud dog har genansat nogle af de tidligere Lego-ansatte.