Joe & The Juice-ejer Kasper Basse, veteranbilkongen Henrik Frederiksen og ejeren af tøjkæden Samsøe & Samsøe. Danmark har flere hemmelige milliardærer, hvis rigdom ikke kan opgøres på en liste.

Tager man til London føles det nogle gange som at være i København. I hvert fald får man hurtigt en hjemlig fornemmelse, når man på nærmest hvert andet gadehjørne bliver mødt af den danske juice-kæde Joe & The Juice.

Og man behøver heller ikke tage langt omkring i Europa for at se, at det danske tøjmærke Samsøe & Samsøe er en succes langt ud over landets grænser.

På Djursland er der denne weekend rigmandstræf, når pengestærke købere fra nær og fjern kommer for at byde på de sjældne og dyre veteranbiler, som rigmanden Henrik Frederiksen sætter til salg på en gigantisk bilauktion, der forventes at indbringe flere hundrede millioner kroner.

Men selv om det er åbenlyst, at både Kasper Basse, Samsøe & Samsøes hovedaktionær samt Henrik Frederiksen hører til Danmarks rigeste, så er de ikke at finde på Berlingske Business Magasins liste over landets 100 rigeste, der netop er blevet offentliggjort.

Det er der en god forklaring på, fortæller Claus Skovhus, der er redaktør for Berlingske Business Magasin. For når listen skal laves, bliver man nødt til at tage ugangspunkt i de formuer, som er officielle . Det vil sige f.eks. den anslåede salgsværdi af et selskab. Eller den sum, som man ved, at en rigmand, der netop har solgt et selskab, har fået.

Derimod kan Berlingske Business Magasins ekspert ikke se folks private formuer. Det vil sige, at værdier som huse, biler og penge placeret i aktier og banker ikke er talt med.

»Der er rigtig mange superrige i Danmark, som har deres formue placeret privat, hvor man kun kan se det hvis man har adgang til deres selvangivelse«, siger Claus Skovhus og tilføjer:

»Vi kan se, at der år for år kommer flere superrige, men når vi ikke kan se deres formue, så kan vi ikke dokumentere det. Så vi kan godt have milliardære rundt omkring  i Danmark, som godt kunne have været med på listen, men som vi ikke kan finde«, siger han.

Blandt nogle af dem, som menes at være gode for meget store millionbeløb  - eller endda milliardbeløb - er flere topdirektører i store danske virksomheder.

Desuden er der flere danske forretningsfolk, der er bosat i udlandet, som man er bekendt med har skabt en formue, men som man heller ikke kan få indblik i.

Nogle gange mister man også overblikket over formuerne, hvis folk f.eks. sælger en virksomhed, som det skete med Henrik Frederiksen, da han solgte sin store andel af Matas-kæden til en kapitalfond. Derefter investerede han pengene i private aktier, hvilket altså gjorde, at hans formue blev nærmest umulig at spore, så man ikke kunne opgøre den i forhold til Berlingske Business Magasins liste.

Og så gik Henrik Frederiksens status som rigmand nok i glemmebogen for mange -  lige indtil han i sommers kom i alle landets medier, da han annoncerede, at han ville sælge sin kæmpestore veteranbilsamling, som til de flestes overraskelse bliver benævnt som en af Europas største.

Bt.dk er selvfølgelig på pletten, når den store auktion afholdes lørdag den 26. september.