Frustrationen over ikke at være der, hvor dansk politi burde være, har fået politibetjenten Henrik Wulff til at komme med et opråb i håb om at gøre opmærksom på, at det er nødvendigt at få rettet op på en del ting i det danske politi. Før det er for sent.

Da Henrik Wulff for snart 10 år siden skiftede et job i den danske politistyrke ud med et job i den australske, forlod han en arbejdsplads, der ifølge ham på flere områder allerede var ti år bagud. Især når det kom til it-systemerne. Da han sidste år vendte tilbage til Danmark, var der intet sket.

Samtidig var kulturen i politiet forandret. Fra at betjentene tidligere var gået glade på arbejde, var arbejdsgejsten skrumpet. Weekender og fridage var blevet inddraget og arbejdstiden øget betydeligt.

Derudover er kollegerne ifølge Henrik Wulff stadig ikke beskyttet nok rent lovmæssigt, hvis de skulle blive overfaldet.

Den frustration fik ham tidligere på ugen til at skrive en længere besked til justitsminister Søren Pind (V) - og senere dele beskeden offentligt på Facebook. Siden har næsten 3.000 delt hans opråb.

'Min baggrund for dette opslag er, at jeg sidste år vendte tilbage til dansk politi efter at have arbejdet for det australske politi i knapt 8 år. Det har givet mig en anden indsigt i, hvordan et sammenligneligt vestligt land fungerer inden for politierhvervet, samt den beskyttelse der ydes for offentlige ansatte der udfører deres jobfunktioner. Jeg har altid talt meget positivt om dansk politi i udlandet, da det er tydeligt at de danske kollegaer er utroligt dygtige og veluddannede,' begynder Henrik Wulff sit opslag.

'Derfor har det været frustrerende at vende hjem til et dansk politi, der blandt andet stadig arbejder med håbløst forældede IT-systemer, som på nuværende tidspunkt er mindst 10-15 år bagefter de systemer der bruges i Australien og 20-25 år fra hvor vi burde være. Og her skal det endda siges, at de i Australien føler, at deres systemer er ved at være udtjente og trænger til opdatering. Det er voldsomt så mange ekstra mandetimer der bruges på at arbejde i disse systemer, da de ikke er brugervenlige, meget ustabile og ikke inkluderer den teknologi der er til rådighed,' fortsætter han.

Du kan læse hele hans opslag herunder:

For Henrik Wulff er det bekymrende, at et af verdens førende it-lande kun har udstyr, der gør det mere kompliceret og krævende at gå på arbejde.

Men det er ikke kun it-systemerne, der er en frustration.

'De sidste par år har virkeligt ændret kulturen i det danske politi. Du (Søren Pind, red.) ved selv hvor meget kollegaerne har været nødt til at arbejde i den periode, både med inddragede fridage og weekender og meget tid væk fra familien. Jeg er bange for det kan være årsagen til, at du er ved at miste mange af dine dygtige og tidligere meget loyale medarbejdere, der nu søger mod andre og grønnere græsgange,' skriver han og fortsætter:

'At arbejde for politiet er et af de mest udfordrende og spændende jobs i hele verden, men er rammerne ikke på plads, så opstår frustrationerne. De frustrationer har efterhånden nået til et punkt hvor jeg er bange for, at det kan komme til at ramme dansk politi utroligt hårdt, fordi vi risikerer at miste både en masse erfaring og dedikation, hvis danske betjente i stor stil søger væk fra politiet. Hvis du kigger på tallene, så er der allerede bekymrende tendenser nu.'

Så sent som for et par side, snakkede Henrik Wulff med en ung, kvindelig betjent, der for cirka halvanden måned siden fik kastet et syltetøjsglas i hovedet under en ransagning, skriver han:

'Hun fik i den forbindelse en dyb flænge i hovedet og kommer til at have et tydeligt ar i panden resten af livet. Jeg ved hvad dette som minimum ville give af straf i Australien, hvis det var begået mod en offentligt ansat, eller for den sags skyld en helt uskyldig borger. Jeg håber du (Søren Pind, red.) vil følge sagen og se, om du er tilfreds med den strafudmåling gerningsmanden får, som følge af den skade han har påført en ung dedikeret kvinde, der blot udførte sit arbejde her i Danmark.'

Han ønsker og forventer derfor, at der fra regeringens side bliver gjort det bedst mulige for at beskytte de medarbejdere, der 'loyalt udfører det arbejde, de er blevet pålagt'.

'Mit eneste ønske med dette opslag er, at du vil forsøge at gøre alt hvad du kan, for at forbedre forholdene for de mange dedikerede medarbejdere i dansk politi og den offentlige sektor generelt, der hver dag går på arbejde og forsøger at gøre en forskel, men har brug for opbakningen og værktøjerne, til at kunne gøre det bedst muligt. På den lange bane tror jeg fuldt og fast på, at der er langt mere tjent på at få lavet den rigtige investering nu, frem for at forsøge med halvhjertede løsninger løbende,' slutter Henrik Wulff sit opslag.

Ganske kort tid efter, at han havde sendt beskeden til justitsministeren, svarede Søren Pind tilbage og skrev blandt andet i en besked, som Henrik Wulff har taget et billede af og delt på Facebook, at 'vi investerer og kæmper alt, hvad vi kan, for at dansk politi datamæssigt skal være state of the art'.