Lige siden et lysglimt blev observeret over dele af Danmark lørdag aften, har store dele af den danske befolkning fulgt med i, hvad der skete med den meteorit, der skabte det imponerende syn. Og nu er det indtil videre bedste foto af meteoritten dukket op.

For det er ikke kun i Danmark, at den imponerende ildkugle er blevet set og lagt mærke til.

Helt nede i Østrig har man også observeret den flyvende ildkugle, der splintrede i flere stumper og siden er blevet fundet over store dele af Københavns-området.

I Østrig sad astronomen Erwin Filimon klar med et spejlreflekskamera, og lidt over klokken 22.00 tog han dette fantastiske billede af meteoritten, som du kan se her i artiklen - øverst helt tæt på, og nederst på noget længere afstand.

Det, Erwin Filimon har fanget med sit kamera, er mere præcist den ildkugle, som meteoritten skabte, mens den var på vej gennem atmosfæren.

Ildkuglens hale er op mod 900 km lang på billedet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Meteoritten set lidt længere fra.
Meteoritten set lidt længere fra. Foto: Erwin Filimon – Observatory Gahberg – Upper Austria
Vis mere

Dele af meteoritten er blevet fundet ved Ejby ved Glostrup på Sjælland og andre dele ved Herlev.

Du kan se en video af lysglimtet fra meteoritten herunder.

Stykkerne fra Herlev vejer omkring et kilo. Det fortalte Daniel Wielandt, der er postdoc på Geologisk Museum, mandag.

»Stykkerne er landet i nogle betonfliser og har efterladt et hul på cirka 3-5 centimeter eller på størrelse med en lille hånd,« fortæller René Rasmussen, der gjorde fundet.

René Rasmussen kom tilfældigvis kørende ind på parkeringspladsen, hvor han så de mange meteoritstykker.

»Jeg så, der lå en masse sten ud over et stort område, og min første tanke var, at det var beton, og at det så lidt sjovt ud. Da jeg så steg ud af bilen og kunne se, at noget af det var sort i overfladen, så kunne jeg godt regne ud, at der var noget galt,« fortæller René Rasmussen.

Daniel Wielandt opfordrer folk til fortsat at holde øje med de små sorte sten, da der meget vel kan ligge flere i området.

Foto: Erwin Filimon – Observatory Gahberg – Upper Austria
Vis mere