Bladgiganten Allers undersøgelse, som skal kortlægge, hvem der i Aller-koncernen kendte til Se og Hørs ulovlige kreditkortkilde, kan holdes skjult for offentligheden og kaldes ‘spil for galleriet’

Aller Media, der udgiver Se og Hør, valgte 28. april at igangsætte en uvildig undersøgelse af Se og Hør-skandalen. Men BT kan nu fortælle, at undersøgelsen og dens konklusioner ikke nødvendigvis bliver offentliggjort.

Det er op til Aller Media selv, står der sort på hvidt i den indkaldelse, som vidner har modtaget.

- De (undersøgerne, red.) skal aflevere alt til Aller Media, og så er det op til dem, hvad de vil lægge frem, siger Ken B Rasmussen, tidligere Se og Hør-journalist og forfatter til bogen ‘Livet, det forbandede’, der blev startskuddet til Se og Hør-skandalen.

Han tilføjer:
 
- Det er ret overraskende og chokerende. Hvis Stagetorn (advokatfirma, red.) og PwC (revisionsselskab, red.) kommer frem til, at Allers direktion har kendt til det hele, kan Aller bare vælge at sige, at undersøgelsen forbliver internt. Det er jo bare spil for galleriet, siger Ken B Rasmussen.

Han var i går til afhøring i Aller Media. På mødet, der varede ca. en time, fortalte han bl.a. advokat Henrik Stagetorn og stats.aut. revisor Mikkel Sthyr, som står i spidsen for undersøgelsen, hvad han vidste om sagen.

Hvad spurgte de om?
- De spurgte om de samme ting, som jeg har talt med politiet og flere journalister om. Jeg kunne ikke rigtig bidrage med noget nyt, der ikke havde været i pressen.

Hvad kredsede de især om?
- Jeg skulle fortælle, hvordan det hele begyndte, hvem der vidste hvad osv. Bl.a. om Per Ingdal (Udgiverdirektør, red) og Pål Thore (adm.direktør, red) kendte noget til det, det ville de gerne høre om.

Hvad sagde du så?
- Jeg sagde, at det var chefredaktørerne, der kørte det hele vejen: Det var en chefredaktør, der begyndte det (Qvortrup, red.), det var en konstituerede chefredaktør (Per Ingdal, red.) med to løjtnanter i Lise Bondesen (nyhedschef, red.) og Kim Bretov (redaktionschef, red.), der lod det fortsætte, og så var det Kim Henningsen (chefredaktør, red.), da han tiltrådte, der igen lod det fortsætte.

Hvad med Pål Thore Krosby?
- Jeg fortalte, at jeg havde set Pål Thore gå ind på Kim Henningsens kontor, hvor Kim senere forklarede os, at Pål havde sagt, at brugen af kilden skulle stoppe. Det var yderst, yderst sjældent, at Pål Thore kom forbi Se og Hør, og derfor lagde vi mærke til det.

Var der noget, du ikke ville svare på?
- Nej, det tror jeg sgu ikke. Jo altså, de spurgte, hvad jeg havde af beviser, og der sagde jeg, at politiet har det hele, og at det ville jeg ikke tale om. Jeg kunne bare forklare, at som årene gik, vidste flere og flere besked. Det var ikke alle, der vidste alt, men mange vidste, at vi havde en kilde, der kunne noget med kreditkort.

Hvorfor har du valgt at svare på deres spørgsmål?
- Det skulle ikke hedde sig, at jeg ikke turde gå derud, siger Ken B Ramussen.

Hvordan var det at være tilbage i Aller-huset?
- Jeg tror, at hvis jeg havde taget en tur til Sibirien uden overfrakke, havde det været varmere, siger Ken B Ramussen, der besøgte Aller-hovedkvarteret for at afgive forklaring til den undersøgelse, som bladgiganten har sat i gang.

Hvilke tanker havde du gjort på forhånd?
- Der skal en hel del til at ryste mig, men jeg må indrømme, at jeg måtte lige tage en dyb indånding, inden jeg trådte i de der roterende døre, siger Ken B Rasmussen.

Aller Medias undersøgelse forventes at være færdig i slutningen af juni. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Aller Media.