Hele byen er i chok efter trafikdrab: Hvordan kunne det ske?

Et tredobbelt trafikdrab har rystet landsbyen Kustrup. 46-årig alenefar er blandt de dræbte

Hvordan kunne det gå så galt?

Det spørgsmål fylder alt i det lille landsbysamfund Kustrup øst for Middelfart, der juledag blev ramme om en af årets blodigste trafikulykker.

En 46-årig alenefar til to teenagedrenge og dennes forældre på 72 og 73 år mistede alle livet, da en ung mand i bil ramte et selskab, der var ude at gå ovenpå en julefrokost i familiens skød.

Både de tre dræbte og den 23-årige bilist er fra lokalområdet, hvor talrige flag torsdag blafrede søvnigt i den kolde og disede decembervind.

-Vi er ikke ret mange herude, så alle kender mere eller mindre hinanden. Derfor rammer det nok også hele samfundet hårdere, end hvis det var sket i en storby. Alle er i en eller anden grad i chok, fortæller Carsten Pedersen, der er en af de nærmeste naboer til ulykkesstedet.

Mange ambulancer

Han fortæller, at han juledag var i fuld gang med forberedelserne til en hyggelig aften med familien, da lyden af sirener pludselig brød stilheden på en ellers rolig eftermiddag.

-Der var ingenting at høre før det. Intet brag eller noget som helst. Så jeg blev temmelig chokeret, da jeg gik op til vejen for at se, hvad der var sket. Det så voldsomt ud. En af de andre naboer stoppede trafikken, mens ambulanceredderne fjernede de tre, der var blevet ramt. Der stod nogle mennesker rundt omkring, som græd og var meget ulykkelige. Jeg vil tro, det var nogle af dem, der havde været med ude at gå tur. Der blev ved at komme udrykningskøretøjer, så til sidst var hele området nærmest oplyst af blinkende blå lys, fortæller Carsten Pedersen.

’Han var sød og rar’

Om formiddagen anden juledag holdt den sorte Ford Fiesta ST stadig et par meter inde i rabatten, hvor den var standset lidt før klokken 17 aftenen før. Kofangeren var revet af, og en knust forrude og store buler i skærmene i førersiden fortalte alt om voldsomheden af det dødbringende sammenstød.

Cirka 30 meter derfra lagde pårørende blomster og tændte lys ud for en række gule markeringer, som politiets bilinspektører har sat på det sted, hvor lynet slog ned. To af de fremmødte fortalte, at de har været naboer til den yngste dræbte i 18 år.

- Det er så forfærdeligt. Han var sådan en sød og rar mand, der gjorde alt for sine børn. De boede hos ham og var hans et og alt, efter han blev skilt fra deres mor, fortæller naboerne, der ikke ønsker at stå frem med navn.

Også kolleger til den 46-årige smed besøgte ulykkesstedet i løbet af dagen. En enkelt fik først her bekræftet, at den døde var hans gamle kammerat.

Fyns Politi valgte allerede onsdag aften at sende den 23-årige bilist hjem, hvor han ligesom de pårørende til de dræbte modtog psykologhjælp.

De tekniske undersøgelser er endnu ikke endeligt afsluttet, men indtil videre tyder intet på, at han har optrådt uforsvarligt. Han var ædru, kørte omkring de tilladte 80 kilometer i timen og ventede med at overhale, til det var tilladt.

Alt tyder således på, at ulykken skete, fordi selskabet fra julefrokosten gik på vejen i stedet for i den smattede rabat og først blev opdaget i mørket, da det var for sent.

- Du og jeg kunne have gjort det samme. Det er en tragisk ulykke, hvor man ikke kan bebrejde den unge mand noget, siger vagtchef Jesper Fält fra Fyns Politi.

Læs også: