KØB PLUS!

Hausgaard og Bonderøven går til kamp for Udkants- danmark

Ni kendisser skal sparke gang i debatten om, hvordan fremtiden skal se ud i landets yderområder.

En række prominente danskere har sagt ja til at arbejde for et bedre Udkantsdanmark, skriver Nordjyske. De skal som en del af en visionsgruppe hjælpe ministeren for By, Bolig og Landdistrikter, Carsten Hansen (S) med at sætte et mere positivt fokus på landets yderområder.

De ni kendte danskere, der alle selv har tilknytning til landdistrikterne, har sagt ja til at deltage i en visionsgruppe, som skal give sit bud på Udkantsdanmark anno 2030. Blandt kendisserne finder man blandt andet Frank Erichsen, der er vært på tv-programmet »Bonderøven« samt sangeren og satirikeren Niels Hausgaard.

ER DET EN GOD IDÉ, AT KENDISSER SKAL SÆTTE GANG I DEBATTEN OM UDKANTSDANMARK? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN.

Ruinkatastrofe truer Udkantsdanmark

- Den politiske debat har været forkert, og derfor er resultaterne forkerte. Min rolle er at være med til at ændre debatten og sætte nogle højere ambitioner, siger Niels Hausgaard.

Han peger på, at ressourcestærke børnefamilier skal være en del af løsningen.

Det er ikke meningen, at visionsgruppen skal præsentere konkrete forslag til politik. Carsten Hansen ser derimod gerne, at de er med til at skabe en ny tone i debatten.

- Det er en smule stigmatiserende, at man snakker om den rådne banan, så jeg vil gerne sætte en bredere debat i gang om alt det, vi kan i yderområderne, siger han til Nordjyske.

Udkantsdanmark ser ikke meget til Carsten Hansen

Venstre efterlyser dog handling frem for snak.

- Ministeren må nedsætte de visionsgrupper, han vil, men når det er sagt, så synes jeg snart, han skal komme med noget konkret. Hver gang vi spørger om noget, bruger han en masse ord, men jeg vil gerne se handling, siger Venstres landdistriktsordfører Birgitte Josefsen.

Hun tror ikke, at Niels Hausgaard kan gøre den store forskel. Men den kritik preller af på nordjyden.

- Det er partipolitik, som jeg ikke tager alvorligt. Jeg synes, Carsten Hansen skal have ros for at sætte noget i gang, siger han.

Gruppen skal aflevere deres visioner til oktober.

Er det en god idé, at kendisser skal sætte gang i debatten om Udkantsdanmark? Deltag i debatten herunder. De bedste indlæg bliver bragt i B.T. torsdag.

Din kommentar

Kommentarer

Super god ide!

Skrevet af Jette Pors, Tirsdag den 20. november 2012, 11:46

Det er enig en særdeles god ide, at få kendte danskere til at i formere om udkantslandets dagligdag og lokale behov. Specielt da at høre dem, der "har fingeren på pulsen". At gøre brug af kendte mennesker kan kun være en fordel fremfor kun at lytte efter en politiker, der nærmest er døvstum.
Held og lykke med at frembringe problemerne, som I har sind til. vi har brug for mere lærdom om de tyndt befolkede områder i Danmark.

OG !!

Skrevet af Lars Lassen, Torsdag den 1. marts 2012, 12:21

Hvad skulle det dog hjælpe !

Sålænge vi har denne uduelige regering, bliver intet gennemført, de er da ski.. ligeglade med alt uden for deres egne snavsede vinduer.

NÅH

Skrevet af Jan Christensen, Torsdag den 1. marts 2012, 22:18

Efter hvad jeg ved, så var det den gamle VK og O - regering, der ændrede sammensætningen af kommune-Danmark, hvilket kun har medført endnu mere udvandring fra provinsen til storbyerne. Så dit angreb på den nye regering er skudt laangt over målet.

Endelig

Skrevet af Jan Christensen, Onsdag den 29. februar 2012, 18:17

Jeg håber, det bliver alvor denne gang. Politikerne på Christiansborg har hverken lyst eller evner til at se de store problemer, de selv har skabt via kommunesammenlægningerne.

Danmark kan ikke være sig selv bekendt. Vi er et lille land. Når "eksperter" udtaler sig om Danmark og sammenligner os med USA, hvilket jeg ofte har hørt, så skyder de langt over målet. Hvor mange gange kan Danmark placeres i f.eks. Texas? Lad os få en reel diskussion om fremtiden i provinsen. Der er masser af muligheder, hvis man gad se lidt længere end til snobbe-mentaliteten i storbyerne. Problemet er for alvorligt til at spøge med.

Super Allan

Skrevet af Gitte, Onsdag den 29. februar 2012, 13:41

Og lad os så samtidig få skatten på både arbejde og ejendom i udkantsdanmark sat ned, så den bare tilnærmelsesvist modsvarer det store runde NUL, vi i stigende grad ser komme retur fra det offentlige, når vi skal køre vore børn 45 minutter hver vej til skole, selv skal rydde landevejen for sne for at komme på arbejde etc.

Positive vibrationer

Skrevet af Pia, Onsdag den 29. februar 2012, 12:52

Det ville være dejligt med nogle mere positive omtaler af "udkants- danmark". Vi indeholder rigtig mange gode ting :-)

Lad lortet affolke

Skrevet af Allan, Onsdag den 29. februar 2012, 11:44

Det hedder udvikling og sikrer, at vi andre ikke skal betale for et tåbeligt egnsmuseum med folk i egnsdragter.

Der foregår nu en form for hyper-urbanisering/metropolisering, som blot er overbygningen til urbanisering som foregik under industrialiseringen. Hvis man dengang havde hældt milliarder i lommerne på landboerne for at få dem til at blive, så var Danmark forblevet et middelaldersamfund - dette er blot en tåbelig (og meget, meget dyr drøm) om at bevare de "gode, gamle dage"!

Dum indstilling

Skrevet af Jan Christensen, Onsdag den 29. februar 2012, 18:36

Jeg ved ikke, om der er for mange danskere, der ikke ved, hvad der foregår udenfor de store byer. Denne debat og mediernes dækning tyder på det.

Provinsen byder på mange ting. I storbyerne synes man, at man bare skal lukke og slukke Danmark udenfor de store byer. Det er katastrofal mangel på viden, kulturel forståelse og Danmarks historie. Jeg ved godt, alt for mange danskere mangler indsigt og kun lytter til snobbementaliteten hos storby-kendisser, der ikke kender meget til provinsen. Det må vi leve med, "thi de ved ikke, hvad de taler om", men lad os håbe, der endelig kommer gang i debatten om den provins, byboere kun kender som udkanten. Til en orientering så er provinsen OGSÅ Danmark. Bare så de stakkels mennesker ved det.

Forøvrigt er arbejdsløsheden størst i hovedstaden, men det har byboerne nok glemt alt om.

Håber i har husket

Skrevet af Bo Andersen, Onsdag den 29. februar 2012, 10:44

Jeg håber at Jan Gintberg er med i gruppen, han kan vække alle i udkantsdanmark ( og mange andre)på sin helt egen måde-tænk på hans tv programmer derfra.