Den viden, man får på gymnasierne og erhvervsuddannelserne, kan altid bruges, siger handelsskoleelever.

København: Den viden, man tilegner sig, er aldrig spildt.

Det siger formanden for Landssammenslutningen af Handelsskoleelever, Steffen Andersen, efter tal fra Danmarks Statisk har vist, at hver sjette unge tager en erhvervsuddannelse, efter de har taget en studentereksamen.

- Viden kan altid bruges til et eller andet. Det er først et problem, hvis eleven gerne ville have startet tidligere, for jeg tror uddannelse aldrig nogensinde hæmmer ens selvudvikling, siger Steffen Andersen.

Ud af de unge, der tre måneder efter en gennemført gymnasial uddannelse er begyndt på endnu en uddannelse, har 17 procent valgt en erhvervsuddannelse frem for eksempelvis en universitets- eller professionsbachelor, skriver Politiken.

Børne- og undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) siger til Politiken, at tendensen bekræfter, at unge ikke bliver udfordret nok på deres uddannelsesvalg og understreger, at unge i højere grad skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen.

Steffen Andersen frygter, at politikerne vil bruge tallene i en argumentation for et karakterkrav til gymnasierne.

- Jeg er rigtig bange for, at det kan blive brugt som argument for et karakterkrav på fire i dansk og matematik, siger Steffen Andersen.

- Jeg synes ikke, det peger i retning i et behov for karakterkrav, men derimod direkte mod det modsatte. Det peger derimod i retning af, at vi har behov for mere vejledning og oplysning omkring de muligheder, der er, i stedet for at sætte barrierer op, siger han.

/ritzau/