Det nytter at sende penge til udviklingslandene, mener 51 procent af den danske befolkning. En glædelig nyhed for udviklingsministeren.

De danske millioner, der bliver sendt fra statskassen til nødlidende lande, gør en forskel. Det vurderer godt hver anden dansker, viser en Epinion-måling. Et resultat, som udviklingsminister Christian Friis Bach (R) bifalder.

- Det er rigtig positivt, for på udviklingssamarbejdet bruger vi mange penge og er i Danmark meget stærkt engageret internationalt. Derfor er det helt afgørende, at danskerne også tror på det og kan se, at det giver gode resultater, siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Målingen er kommet dagen før, kampagnen Verdens Bedste Nyheder løber af stablen i hele landet.

Her får danskerne fra 2.000 frivillige fredag morgen serveret nyheder om, at bekæmpelsen af fattigdom bærer frugt. At en tredjedel af afrikanerne lever som middelklasse, at ni ud af ti børn i udviklingslandene nu går i skole, og at børnedødeligheden er faldet markant over de seneste to årtier.

- Vi skal nå ud til danskerne, der, hvor de er, og prøve at engagere dem i det danske udviklingssamarbejde. Det er blandt andet det, vi prøver på med flere kampagner som Verdens Bedste Nyheder. Her fortæller vi nogle af de meget markante resultater, som udviklingsbistanden har givet. Vi møder danskerne på gader og stræder, på arbejdet og i S-toget, siger udviklingsministeren.

De seneste år har antallet af danskere med tro på, at udviklingsmillionerne nytter noget, været konstant på omkring 40 procent. Og selv om det nu er blevet bedre, mener Christian Friis Bach fortsat, at der er lang vej igen.

- Der er mange skeptikere, og derfor er der stadig et stort arbejde med at få forklaret, at det ikke bare giver mindre fattigdom og mere fred i verden, men at det også giver en række positive resultater for Danmark og danskerne i form af mindre konflikt, færre flygtninge, flere arbejdspladser og mere vækst - også i Danmark, siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

I Folketinget er der opbakning fra samtlige partier til udviklingssamarbejdet. Men almene danskeres anerkendelse er ligeså vigtig.

- Man skal tænke på, at alt i det danske nationalbudget er en prioritering. Og vi må argumentere for, hvad der skal bruges på skoler, sygehuse og på at bekæmpe verdens fattigdom og skabe fred. Her er det vigtigt, at danskerne forstår, at når vi gør noget for fred og fattigdomsbekæmpelse, så betyder det noget for mange mennesker rundt i verden, men det er også godt igen til Danmark, siger udviklingsministeren.