Trillingemoderen Heidi Rasmussen, der i april fik tvangsfjernet sine trillinger, har nu fået fornyet håb om at blive genforenet med sine tre børn.

Ankestyrelsen har nemlig behandlet den ene af de to klager, som Heidi Rasmussen og hendes advokater har indsendt i forbindelsen med tvangsfjernelsen af de tre børn i april. Og Heidi Rasmussen har fået delvist medhold i klagen.

Ifølge dommen fra Ankestyrelsen skal tvangsfjernelsen af trillingerne genbehandles allerede efter et år og ikke først efter to år, som Kalundborg Kommune ellers oprindeligt havde bestemt. Og dermed kan Heidi Rasmussen måske allerede få sine børn tilbage næste år.

Samtidig har Ankestyrelsen besluttet, at Heidi Rasmussen skal have mere samvær med sine børn, ligesom der også skal laves en ny forældreevneundersøgelse af Heidi Rasmussen. Flere eksperter har bl.a. i BT tidligere kritiseret at Heidi Rasmussen , der er enlig mor, fik så lidt hjælp af kommunen, selv om hun flere gange bad om hjælp, at det endte med en tvangsfjernelse.

Dommen glæder 39-årige Heidi Rasmussen:

- Jeg føler, det er en halv sejr. Eller faktisk en kæmpe sejr. For Ankestyrelsen siger jo sådan set indirekte, at mine børn ikke skulle have været fjernet, og at de grundsymptomer, som jeg har haft, skyldes, at jeg har været alene med mine børn og været presset, siger Heidi Rasmussen.

- Og så er det også en sejr, at der skal laves en ny forældreevneundersøgelse, og at mine børn skal undersøges på ny, siger Heidi Rasmussen, der med afgørelsen også har fornyet håb om at få mere tid med sine børn. Siden tvangsfjernelsen af børnene i begyndelsen af april, har hun kun set sine halvandet år gamle trillinger én gang.

Ifølge afgørelsen fra Kalundborg Kommune har hun nemlig kun ret til at se dem én gang hver femte uge.

- Det har jeg det da ad helvede til med. Jeg savner dem, og her er så tomt uden dem. Børnene har eller ikke set hinanden, og det er også noget møj, siger Heidi Rasmussen.

Heidi Rasmussens advokat, Anders Brøndtved, er også glad for det delvise medhold hos Ankestyrelsen.

- Det er positivt, at man har sat genbehandlingstiden ned fra to til et år, siger Anders Brøndtved, der dog ikke er helt tilfreds med, at tvangsfjernelsen ikke er blevet helt ophævet.

- Derfor har vi bedt om at få indbragt sagen for retten i Holbæk. Og dermed bliver det altså retten, der skal tage stilling til, om tvangsfjernelsen skal ophæves, siger advokaten.


Foruden sagen om tvangsfjernelsen, har Heidi Rasmussen og hendes advokat også klaget over, at trillingerne blev adskilt ved tvangsfjernelsen. Flere eksperter har i BT kritiseret, at Kalundborg Kommune adskilte børnene, da trillingerne dermed kan miste det særlige bånd, de har til hinanden.

Den sag har Ankestyrelsen dog endnu ikke behandlet.