Erik Galvits mor, Inger, blev hængt ud som tyskertøs efter krigen.

I dag kræver Erik Galvit en undskyldning fra Statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Erik Galvits far, Fritz Otto, var tysk sømand. Han havde sejlet på en dansk trawler og kunne lidt dansk. Da krigen brød ud , blev han indkaldt til den tyske marine og udstationeret på et krigsskib i Korsør.

Dér mødte han Inger.

De to mødte hinanden på havnen i Korsør og faldt for hinanden. Fritz Otto var hjemme at møde Ingers forældre, og 20. januar 1942 blev de to ringforlovet. Små ni måneder senere fødte Inger sønnen Erik Galvit.

Gift med dansk mand

Men Fritz Ottos skib blev sendt ud på havene. Han sejlede blandt andet til Norge og Frankrig. Da han i 1943 vendte tilbage til Korsør, var Inger blevet gift med en dansk mand. Det blev hun, så ingen skulle fatte mistanke om, at hendes søn var tyskerbarn.

Den hemmelighed fik hun dog ikke lov til at holde på.

Efter krigen blev navnene på en række tyskerpiger offentliggjort i Statstidende , og Ingers navn var at finde på listen.

Erik Oluf Otto Galvit vidste ikke, at hans far var tysker. Han havde dog en fornemmelse, at der var noget galt.

- Som barn vågnede jeg nogle gange midt om natten og så min mor sidde og ryge cigaretter og drikke sort kaffe, mens hun græd, fortæller Erik Galvit. Først da Inger lå for døden på Frederiksberg Hospital, lærte han sandheden at kende.

- Hun hviskede ind i mit øre, at min far var tysk soldat, fortæller Erik Galvit.

Fandt sine halvbrødre

Efter lang tids juridisk kamp fik han endeligt bekræftet, at Fritz Otto var han far. På det tidspunkt var Fritz Otto død, men Erik Galvit fandt frem til hans andre sønner, som han den dag i dag stadig har kontakt til.