I disse dage springer studenterne ud, og i de fleste medier er de såkaldte super-studenter med rene 12-taller blevet hyldet for deres dygtighed og flid.

Men det er ikke kun de dygtigste studenter, der fortjener et klap på skulderen, mener den 22-årige Jessi Christensen, der netop har fået den blå HF-hue på hovedet efter en afsluttende eksamen i erhvervsøkonomi.

For selvom den nybagte student fra Herfølge ikke kan prale af et tocifret gennemsnit, forbeholder hun sig alligevel retten til at kalde sig super-student.

»Jeg ligger på alt mellem 02 og 7, og jeg føler mig som en super-student! Selvom jeg ikke ligger karaktermæssigt i den rigtige ende, har jeg fået min studentereksamen på trods af at alle odds var imod mig!,« skrev hun som en Facebook-kommentar til en BT-artikel om årets super-studenter.

Hendes HF-studie har nemlig været præget af, at hun kæmper med hele syv psykiske diagnoser og derfor har været sygemeldt i halvdelen af de tre år, uddannelsen varer.

En hård barndom med incest, vold og omsorgssvigt har ført til de mange diagnoser, der blandt andet tæller PTSD (posttraumatisk stresssyndrom, red.) og depression.

Ikke alle har troet på, at Jessi Christensen ville kunne gennemføre uddannelsen, men takket være en stærk vilje og god støtte fra både kammerater og ansatte på VUC Køge lykkedes det alligevel

LÆS OGSÅ:

Forstående lærere

»Det, der har hjulpet mig mest, er de venner, der har støttet mig og givet mig et spark bagi, når jeg havde brug for det,« fortæller den nybagte student til BT.

»Jeg har også haft god støtte i min studievejleder, og lærerne har været forstående omkring mit fravær og også givet mig opgaver, jeg kunne lave derhjemme,« forklarer hun.

Tre års hårdt slid sluttede altså igår, da Jessi Christensens mor satte den blå hue på datterens hoved, efter hun havde fået karakteren 4 i erhvervsøkonomi.

»Jeg var bare overlykkelig, da jeg fik huen på – især fordi jeg har været syg i halvdelen af tiden. Jeg har tit fået at vide af kommunen, at jeg ikke ville kunne klare den,« fortæller hun.

Jessi Christensen mener, at det store fokus på karakterer og super-studenter gør, at flere risikerer at blive syge og stressede.

»Det er med til, at flere stræber efter at være perfekte. Flere bliver faktisk mere alvorligt syge af at skulle presse sig selv så hårdt. Tallene er ikke med til at gøre os til super-studenter, men det er vejen dertil,« mener hun.

LÆS OGSÅ:

Lige nu står der en velfortjent sommerferie på programmet for Jessi Christensen, men allerede til februar er det planen, at hun igen skal på skolebænken:

»Jeg skal læse til pædagog i Roskilde. Jeg håber, jeg kommer ind, men sidste år blev alle på kvote 2 godkendt, så det regner jeg med. Jeg elsker børn, og jeg er især blevet interesseret i børn med særlige behov.«