Det var bestemt ikke en dårlig idé, da gartneren Aage Knudsen i 1966 nedlagde sine marker og byggede Danmarks første storcenter. Nu ruller millionerne ind til hans familie, skriver finans.dk

Han havde set fænomenet i USA. De mange overdækkede shoppingcentre, hvor man kunne handle det hele et sted og ikke skænke vejr og vind en tanke.

Og da gartneridriften samtidig var blevet for dyr grundet for høje ejendomsskatter, besluttede gartneren Aage Knudsen, at han ville forsøge sig med det amerikanske fænomen.

Han ejede en stor grund og nogle marker, hvor han drev gartneri i Rødovre, der med hastende skridt udviklede sig til en københavnerforstad. Og det var på den grund, at han i 1966 besluttede at slå dørene op til Danmarks første overdækkede indkøbscenter, Rødovre Centrum.

Centeret blev hurtig en kæmpe succes og er siden blevet udvidet otte gange, mens den niende udvidelse er i gang. Og succesen kan da også ses på bundlinjen, hvor centret atter engang har fået et stort millionoverskud.

Ifølge finans.dk har centeret forøget overskuddet i 2016 til 103 mio. kr. før værdireguleringer. Det er 15 mio. kr. mere end året før. Regnskabet for 2016 er ikke offentligt endnu, men er ifølge finans.dk blevet fremlagt på en generalforsamling fredag.

Centrets store succes og de mange mio. kr. smitter også af på Aage Knudsens efterkommer. Det store center er nemlig stadig ejet af Aage Knudsens familie, der altså får del i udbyttet, der i 2016 var på 50 mio. kr.

Samlet har Rødovre Centrum en egenkapital på 729 mio. kr.

Direktøren i Rødovre centrum, Jesper Andresen, der er tredje generation i ejerfamilien, er tilfreds med årets resultat:

»Vi er meget tilfredse med, at vi kan sætte flere rekorder: Overskuddet fra driften er det hidtil højeste, og omsætningen i centrets butikker, altså hos vores kunder, steg fra 2,2 til 2,3 mia. kr., mens antallet af gæster steg fra 8,3 til 8,4 mio. Det er måske små stigninger, men skal ses i lyset af skærpet konkurrence fra omkringliggende centre og i mere begrænset omfang fra nethandel,« siger Jesper Andreasen, adm. direktør siden 1990, til EjendomsWatch.

Han har tidligere fortalt til business.dk, at det bare var meningen, at han skulle være direktør i en kort årrække, efter hans mor var stoppet på posten.

»Jeg kan godt gøre det her i fem år, men så skal jeg tilbage til finansbranchen,« havde han sagt til familien, da de spurgte, om han ville overtage.

Men han droppede altså drømmen om blive bankdirektør og er blevet hængende i familiefirmaet, der engagerer hele familien. Alle familiemedlemmer kommer nemlig i bestyrelsen, når de er fyldt 18 år.

Jesper Andresen har dog gennem årene ikke helt mistet kontakten til finansverden, da han har været bestyrelsesmedlem i flere bestyrelser.