Slagter står frem: De pakker stadig gammelt kød om i SuperBest, fortæller slagter Christoffer Thomas til B.T.

Et år efter at kødskandalen lagde landets 220 SuperBest butikker øde, bliver der stadig solgt gammelt kød med nye datomærker i kæden.

Det fortæller en slagter, der i dag står frem i B.T.

Indtil 1. oktober i år var Christoffer Thomas slagter i SuperBest-butikken i Gundsølille ved Roskilde. Ompakning af kød var en fast del af arbejdet:

- Når de stegte frikadeller, og kamstegen var ved at nå sidste holdbarhedsdato, blev det lavet om til sandwich. Og så gav vi det fire ekstra dages holdbarhed. På samme måde gjorde vi med kød i tern. Her fik det blot en gang marinade, der tog den værste lugt, siger Christoffer Thomas.

I juni måtte samme SuperBest fyre tre ansatte, fordi man havde genbrugt kødbakkerne, så det friske kød kom i forbindelse med gammel kødsaft.

Ompakningen fortsatte

Det kostede butikken en bøde på 15.000 kroner fra Fødevarestyrelsen. SuperBest-kæden kvitterede med en skriftlig advarsel om, at butikken ville ryge ud af kæden, hvis de fortsatte med at ignorere fødevareloven.

Det var efter den episode, at Christoffer Thomas blev ansat.

- Men det fortsatte jo bare. Hvad kunderne ikke vidste, havde de jo ikke ondt af, siger Christoffer Thomas, der blev opsagt i sin prøveperiode - ifølge eget udsagn fordi butikken gik dårligt.

Han er udlært som slagter i SuperBest i Allerød for fem år siden.

Ringet op og truet

- Da pakkede vi stort set alt om. Det var helt vildt. Når hakket kød var på tilbud, så gav vi det kød, som var til overs, en ny dato. Grunden til, at man pakker om, er, at man jo ikke tjener penge, når kødet ryger ud, siger Christoffer Thomas.

Da butikken hørte, at han ville udtale sig til B.T., blev han ringet op af sin tidligere læremester.

- Han kaldte mig et svin og sagde, at jeg ikke er velkommen i butikken, når jeg sladrer til medierne. Det er som om, at slagterbranchen bare vil holde snyderiet hemmeligt, siger Christoffer Thomas.

Anklagerne undersøges

Han har tidligere arbejdet to et halvt år i Føtex, hvor han understreger, at han aldrig oplevede ompakning af kød.

SuperBests kommunikationsmedarbejder, Helle Larsen, vil ikke forholde sig til, om det er i orden at ringe til tidligere ansatte og true dem, hvis de udtaler sig.

Da B.T. i går kontaktede Leif Druedahl, formand for SuperBest i Gundsølille, afviste han anklagerne.

- Der er ikke hold i det, han siger. Vi har i dag slagterafdelingen under overvågning, efter vi i sommer blandt andet måtte fyre slagtermesteren for at genbruge emballage. Vi har fritstillet ham, I har talt med, da vi ikke var tilfredse med ham, siger Leif Drue­dahl.

Fødevarestyrelsen vil nu undersøge anklagerne.