En havørn på godt seks kilo kom lørdag i problemer. Havørnen styrtede ned i en baggård i Slagelse, og her kolliderede den med en cykelkurv, som faldt ned over fuglen, da den landede på fliserne.

Da havørnen blev fundet mast under cykelkurven, blev Falck kontaktet. Efterfølgende er havørnen blevet røntgenfotograferet, og selvom den ikke har brækket nogen knogler, er den ikke klar til at komme på vingerne lige med det samme.

Fuglen har nemlig fået en skade på næbbet og er nu i behandling med smertestillende og antibiotika. Det skriver TV2.

Kim Skelmose er leder af ’Projekt Ørn’ under Dansk Ornitologisk Forening (DOF). Han blev kontaktet, da Falck indleverede havørnen til en vildtplejestation.

Hans bud er, at ørnens pludselig styrt skyldes, at fuglen fløj mod en højspændingsledning og derfor blev slået ud af kurs. Efter Kim Skelmoses vurdering er ulykken ret alvorlig.

»Der er en 50/50 chance for, at den overlever,« siger Kim Skelmose til TV2 og tilføjer:

»Det ser ud til, at den er ved at komme sig. Så må vi bare håbe, at der ikke går infektion i den, for så går det tilbage. Selvom havørnen er en sej fugl, der lever af at jage, så kan man jo ikke bare lukke en handicappet fugl ud. Så ville den jo dø af sult.«

Den skadede havørn fra Slagelse er en ung fugl på kun fem år. Det kan man se på dens ringmærkning. Havørne kan blive 15-20 år gamle og er først kønsmodne omkring 5-6 års alderen. I alt er der cirka 80 ynglende havørne i Danmark.

Den uheldige havørn fra Slagelse er langt fra den eneste ørn, som er kommet til skade for nyligt. Så sent som i sidste uge fløj en havørn ind i en vindmølle i Nordvestjylland. Havørnen mistede livet.

Tidligere på året blev en anden havørn fundet død på øen Lindholm i Stege Bugt ved Møn. Her blev ørnen fundet uden hoved og uden fødder. Røntgenundersøgelser viste, at den fredede rovfugl var blevet skudt med en riffel.