Joey forældre
Jeg tror, at man som mor, ville kunne mærke det, hvis han ikke levede. Jeg ved ikke, hvordan det mærkes nu, men jeg tror bare, at et eller andet vil dø i en, når man mister et af sine børn, siger Yvonne Ravn. Foto: Uffe Weng
Joey forældre
Joey er altid positiv og glad. Han bliver aldrig ked af det, og han bliver aldrig uvenner med nogen. Han er slet ikke den type. Jeg har aldrig nogensinde set ham nedtrykt. Han er så afklaret med, hvad han vil, siger Yvonne Ravn. Foto: Uffe Weng
Joey forældre
Både Joeys far og mor, 56-årige Per Ravn og 52-årige Yvonne Ravn, har en teori om, at Joey er faret vild og har krydset den norske grænse. Øjnene er rødsprængte, stemmerne er grødede. Det er meget hårde dage i det gule parcelhus. Foto: Uffe Weng

I et hus på Midtsjælland sidder et forældrepar. Yvonne og Per. Dybt ulykkelige. Onsdag i sidste uge – langt væk i det nordlige Sverige – forsvandt deres 19-årige søn, Joey Ravn, på en vandretur, og siden har ingen set ham.

Ethvert forældrepars mareridt, men Yvonne og Per har ikke opgivet håbet. De tror stadig, sønnen er i live. Nu står de frem i håb om, at også de norske myndigheder vil gå ind i sagen og sætte en aktiv eftersøgning i gang.

Både Joeys far og mor, 56-årige Per Ravn og 52-årige Yvonne Ravn, har en teori om, at Joey er faret vild og har krydset den norske grænse. Øjnene er rødsprængte, stemmerne er grødede. Det er meget hårde dage i det gule parcelhus.

- Vi håber og tror, at han er i Norge. Derfor håber vi inderligt, at det norske politi vil begynde at lede efter ham. Eller blot give det norske folk besked om, at han kan være i området. Vi tror nemlig ikke, der er mange nordmænd, der ved det. Hvis de vidste det, ville folk i området være mere opmærksomme, siger Yvonne Ravn.

Joey

For ti dage siden meddelte Joey sin 17-årige kammerat Ole, som var med på vandreturen i det nordlige Sverige, at han ville gå op på toppen af det 1000 meter høje Allak-bjerg. Da han ikke var dukket op om aftenen, slog Ole alarm. Og Joey var forsvundet. Sporløst.

Joey er ellers en velbevandret ’trekker’, der er vant til det vilde terræn. Efter at have endevendt området i en uge i bl.a. elve, grotter og fra luften, valgte det svenske Norrbotten Politi torsdag at sætte den aktive eftersøgning på lavblus og fremover kun gå efter henvendelser og tips fra folk.

Svensk politi afviser ikke, at 19-årige Joey stadig kan være i live, da han er ung og i god form. Et synspunkt, som Joeys familie deler til fulde.

- Jeg tror, at man som mor, ville kunne mærke det, hvis han ikke levede. Jeg ved ikke, hvordan det mærkes nu, men jeg tror bare, at et eller andet vil dø i en, når man mister et af sine børn, siger Yvonne Ravn.

Bad clairvoyant om hjælp

De seneste ti dage har været én lang rutsjetur for Joeys familie. Men forleden tændtes der et lille håb. Her bad de en clairvoyant om hjælp. Og hun fortalte, at han stadig var i live.

- Hun har givet os noget positivt. Hun bliver ved med at sige, at han er i live. Og det giver os et håb om stadig at kunne få Joey hjem, siger Yvonne Ravn og fortæller, at de ikke har haft erfaring med clairvoyance før. De er blot blevet opfordret til det af venner og familie.

Og nogle af de ting, den clairvoyante har sagt, har været ting, som ingen andre end Joeys nærmeste vidste. Og det er det, der gør, at familien stadig lever med håbet.

- Hun kunne fortælle, hvordan hans psyke var. At han var så sej. Når han selv prøver på at finde ud af nogle ting, og det ender med en sejr, så kunne han finde på at danse en krigsdans. Og det kan vi lige se ham gøre, siger Yvonne Ravn.

- Joey er altid positiv og glad. Han bliver aldrig ked af det, og han bliver aldrig uvenner med nogen. Han er slet ikke den type. Jeg har aldrig nogensinde set ham nedtrykt. Han er så afklaret med, hvad han vil, siger Yvonne Ravn.

Joey ritsem

Desuden er Joey også typen, der ved, hvordan man gebærder sig i vildmarken, forklarer hans mor. Og det er også derfor, familien tror, han har klaret sig godt.

- Det, han finder ud af, at han kan klare, er en sejr for ham. Jeg tror, han tænker: ’Jeg skal bare det her for at overleve’. Vi har så tit snakket om, hvad man skal gøre, hvis man ikke kan få noget at spise. Og så siger han: ’Så må man da tage nogle orme eller mider. Man skal da bare spise noget for at få noget at spise’, siger Yvonne Ravn:

- Han er ikke nybegynder og meget bevidst om sine overlevelsesinstinkter. 

Joey 3x2

Da svensk politi torsdag fortalte, at de nedtrappede den aktive eftersøgning, følte familien, at det hele gik lidt i stå. Bl.a. fordi de tror, Joey er i Norge. Ved at stå frem i dag håber familien nu på, at de norske medier vil få nys om historien.

- Vi vil meget gerne have Norge til at gå ind i sagen. Og hvis medierne skriver om det, plejer der som regel også at ske mere fra politiets side. Vi håber på at kunne lægge pres på de norske myndigheder ved at stå frem, siger Yvonne Ravn.

- Det vil betyde meget for os. Hvis de kunne gøre en ekstra indsats, ville den lille chance for at finde Joey blive meget større, siger hun.

SMS

Tophistorier

Nye Borgerlige på vej i Folketinget? Sådan bliver Danmark, hvis Pernille Vermund bestemmer

Nye Borgerlige på vej i Folketinget? Sådan bliver Danmark, hvis Pernille Vermund bestemmer

Har været forsvundet i et halvt år: Psykolog om mor til kidnappede børn - hun skjuler et dybt egoistisk motiv
Seksårige Aia, den efterlyste mor Angelina og sønnen Leonardo på tre og et halvt.

Har været forsvundet i et halvt år: Psykolog om mor til kidnappede børn - hun skjuler et dybt egoistisk motiv

Mourinho afslører: Jeg skulle have ryddet op i Real Madrid - før sidste sæson!
José Mourinho ses her under Manchester Uniteds sejr lørdag over Leicester. Portugiseren afslører, at han blev tilbudt at at komme tilbage til Real Madrid i sommeren 2015 for at rydde op i truppen. Men hans svar var, at det var for sent.

Mourinho afslører: Jeg skulle have ryddet op i Real Madrid - før sidste sæson!

Så skal du snart pakke havetrampolinen væk: Stormen 'Karl' nærmer sig
Danskerne skal til at pakke sig godt ind og træde hårdere i pedalerne - nu kommer efterårsvejret med vind og regn.

Så skal du snart pakke havetrampolinen væk: Stormen 'Karl' nærmer sig

Smart trick til den nye iPhone gik viralt, men...: 'Jeg har virkelig begået mit livs fejl ved at se denne video'
iPhone 7.

Smart trick til den nye iPhone gik viralt, men...: 'Jeg har virkelig begået mit livs fejl ved at se denne video'

Medie om skilsmisse og voldsanklager: Sådan står Brad Pitt i bitter strid om børnene
Angelina Jolie og Brad Pitt skal skilles. Nu skriver flere medier, at en medvirkende årsag til bruddet er en episode i sidste uge, hvor Brad Pitt angiveligt forløb sig på et af parret børn. FBI undersøger, om der er grundlag for at starte en efterforskning.

Medie om skilsmisse og voldsanklager: Sådan står Brad Pitt i bitter strid om børnene

Vred Ronaldo skiftet ud - og så smed Real Madrid sejr væk på ferieøen
Cristiano Ronaldo blev udskiftet ved stillingen 2-1 til Real Madrid ude mod Las Palmas, men øboerne fik udlignet til slutresultatet 2-2.

Vred Ronaldo skiftet ud - og så smed Real Madrid sejr væk på ferieøen

Kan du se problemet? Her er billedet, der får kineserne til at rase
På dette billede ses den mislykkede restaurering tydeligt.

Kan du se problemet? Her er billedet, der får kineserne til at rase

Hitter på Facebook