Forsvaret har i en række tilfælde anket sager, hvor Arbejdsskadestyrelsen har tildelt tidligere udsendte erstatning. Men efter kritik af ankerne vil Forsvaret nu genoverveje de rejste sager.

Efter at Forsvaret fredag har mødt en del kritik af, at det i en række tilfælde har anket sager, hvor Arbejdsskadestyrelsen har tildelt tidligere udsendte erstatning efter særloven fra april, oplyser Forsvaret fredag aften, at det fremover kun vil anke sager efter særloven i helt særlige tilfælde, ligesom det vil genoverveje allerede rejste sager.

»Jeg har sammen med Forsvarets Arbejdsskade- og Erstatningskontor besluttet, at vi ændrer vores praksis for at anke, således at vi kun gør det i helt særlige sager. Vi vil også med baggrund i sagen fra Ankestyrelsen revurdere de anker, vi allerede har fremsendt,« udtaler chefen for Forsvarets Personeltjeneste, generalmajor Niels Bundsgaard, i en skriftlig kommentar.

Advokat Mads Pramming, der arbejder med erstatning til krigsveteraner, retter hård kritik af Forsvarets opførsel. Han mener, det er uhørt, at arbejdsgivere er så aggressive.

En af Mads Prammings klienter, som har fået stillet diagnosen posttraumatisk stresssyndrom (PTSD), fik erstatning af Arbejdsskadestyrelsen, men Forsvaret har valgt at anke sagen, fordi det mener, at det skyldes hans dårlige barndom og altså ikke oplevelser i krig.

»Jeg har aldrig set så tynd en klage,« siger Mads Pramming og fortsætter:

»Det er usympatisk, at mens balladen om Arbejdsskadestyrelsen, der ikke ville give erstatning til soldaterne, stod på, var Forsvaret på soldaternes side. Efter Forsvaret fik 600 millioner kroner til at betale i erstatning til soldaterne, ændrede de pludselig kurs og fik et helt hold af nidkære sagsbehandlere til systematik at se på, om der var noget, de kunne komme efter - også selv om det er på grænsen af loven,« siger Mads Pramming.

Men generalmajor Niels Bundsgaard afviser, at Forsvaret har anket sager for at spare penge.

»Det er vigtigt, at alle får den erstatning, de er berettiget til, og at det aldrig siden kan betvivles, at sagen blev afgjort sagligt og inden for rammerne af den særlov, som et enigt Folketing har vedtaget,« siger han.

Om Forsvaret frafalder anken i sager, som allerede er fremsendt til Ankestyrelsen, men som endnu ikke er afgjort, vil blive besluttet i løbet af den kommende uge, da det ifølge Forsvaret kræver en konkret vurdering i den enkelte sag.

Arbejdsskadestyrelsen har indtil videre behandlet 47 sager og givet 45 veteraner mulighed for erstatning. Forsvaret har valgt at anke fem sager.