Det bliver kaldt for den største børsskandale i Danmarkshistorien og kan ende med, at den aalborgensiske millionvirksomhed OW Bunker går konkurs. Her får du et overblik over hele forløbet i OW Bunker-skandalen  - fra børsnoteringen i foråret 2014 til en kamp for overlevelse blot få måneder senere.

  • 28. marts 2014: OW Bunker bliver introduceret på Københavns Fondbørs. Omkring 20.000 private personer og virksomheder køber aktier i virksomheden. OW Bunker er Danmarks næststørste virksomhed målt på omsætning og opnår på første handelsdag en værdi på omkring 6,4 milliarder kroner.
  • Oktober 2014: OW Bunker nedjusterer af to omgange forventningerne til årsresultatet, da man ikke har taget højde for fald i olieprisen. De fejlslagne spekulationer i oliehandlen koster selskabet et tab på 900 millioner kroner og chef for risikostyring Jane Dahl Christensen bliver fyret.

Læs også:

  • 5-6. november 2014: Det store hul i pengetanken var netop blevet lukket, da 41-årige Lars Møller, der er direktør for datterselskabet Dynamic Oil Trading og udstationeret i Singapore, tilstår, at han har været med i en svindelaffære, der koster OW Bunker 750 millioner kroner.
  • 6. november 2014: Sammenlagt har OW Bunker på et par måneder lidt et tab på 1,6 milliarder kroner og det tvinger virksomheden i knæ. Handel med OW Bunker-aktien bliver suspenderet. Egenkapitalen på 245 millioner kroner er væk og selskabet udenlandske bankforbindelser afviser at holde hånden under virksomheden. OW Bunkers ledelse søger om rekonstruktion - en slags betalingsstandsning - ved skifteretten i Aalborg for at få afklaret, om det er muligt at drive hele eller dele af koncernen videre.
  • Samtidig er Nordjyllands Politi sammen med Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet i kontakt med OW Bunker for at afklare, om der er noget, som politiet skal undersøge i sagen.
  • Skulle virksomheden gå konkurs, mister investorerne deres penge og de 622 ansatte har ikke længere noget job.