Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Der er mange, der tænker på vold, bander og dårligt integrerede parallelsamfund, når de hører ordet Vollsmose. Tirsdagens historie om, at PostNord midlertidigt har stoppet uddelingen af post i området på grund af overfald og trusler, gør ikke områdets image bedre.

Men er Vollsmose bare på en lang, endeløs glidebane nedad? Nej, forklarer Hans Skifter Andersen, professor ved Aalborg Universitet og ekspert i social udvikling og problemramte boligområder.

»Det er faktisk blevet meget bedre i Vollsmose i løbet af de seneste 15 år. Mange tror, den er helt gal, men i virkeligheden har man fået godt styr på kriminaliteten,« siger han.

Hans Skifter Andersen forklarer, at i starten af 00'erne var området meget hårdt ramt af kriminalitet, og beboertrygheden var meget lav. Nu ser det helt anderledes ud.

»Der har været en lang række projekter, som har sikret, at de utilpassede unge i høj grad har fået sportsklubber, er kommet i beskæftigelse og i det hele taget ikke længere udgør et problem. Det skyldes en række samarbejder mellem politi, kommune og andre aktører,« forklarer Hans Skifter Andersen.

Hvordan tror du, Vollsmose vil udvikle sig? Bliver det bedre, eller vil det i stigende grad blive et isoleret parallelsamfund, hvor ikke-vestlige indvandrere samler sig? Det ser man jo visse andre steder.

»Jamen, hvis man fortsætter det arbejde, som man er i færd med nu, så tror jeg, det vil fortsætte fremad,« siger Hans Skifter Andersen.

Nu har PostNord jo sagt, at de ikke vil dele post ud i området. De starter igen i morgen. Det tyder jo på, at det ikke er så godt, som du fortæller?

»Der er altid nogle i den type områder, som laver ballade og ødelægger det for andre. Derfor er det også rigtigt ærgerligt for Vollsmose, at et par enkelte idioter ødelægger det hele,« siger Hans Skifter Andersen og fortsætter:

»Det skader Vollsmoses image betydeligt med sådan en historie, som der kører i dag. Man har jo forsøgt at tiltrække almindelige lovlydige borgere i årevis, og sådan en historie som den her, betyder jo nok, at de tænker sig om en ekstra gang.«

Hans Skifter Andersen har i årevis arbejdet med byfornyelse og indbyggere i problemramte boligområder. Han var også en af eksperterne, der bidrog til Realdanias rapport »2050 - der bli'r et yndigt land,« fra marts måned i år, om fremtidsudsigterne i Danmark.

Men spørger man ham om, hvorfor diverse problematiske elementer finder det nødvendigt at chikanere postbude, ambulancer, politifolk og andre repræsentanter for det danske samfund, så får man dette svar.

»Det er mig en gåde,« siger professoren.

»De er måske skøre i bolden. Der er jo nogle kriminelle elementer, som ikke ser sig selv, som en del af det danske samfund,« forklarer han.

»Den bedste løsning på det, er at få fat i de personers forældre, da det ofte er unge mennesker. Forældrene er ofte ressourcesvage mennesker, men de unge har alligevel en vis respekt for dem, som man kan bruge. Derfor kan det have stor betydning,« forklarer han.

Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.