Se og Hør overvågede ikke kun toppolitikere og kongefamilien men også mordeftersøgte og trafikofre, fortæller tidligere journalist på ugebladet Ken B. Rasmussen.

Se og Hørs »tys-tys-kilde« kunne overvåge alle danskere med et kreditkort. Journalisterne på bladet skulle bare sende navnene på de kendisser, de ville have overvåget.

Sådan var virkeligheden mellem 2008 og 2012, fortæller forfatter Ken B. Rasmussen til Radio24syv-programmet »Aflyttet«. Han er tidligere journalist på ugebladet og står bag bogen »Livet, det forbandede«, der satte gang i hele Se og Hør-skandalen.

»Den bunke af navne steg jo støt uge for uge. Så på et tidspunkt, der var det jo alle, der var bare det mindste kendte. Alle, der var kongelige. Alle toppolitikere. Alle,« siger Ken B. Rasmussen.

Spørgsmål: Hvor stor var den liste? Flere hundrede mennesker?

»Ja,« svarer Ken B. Rasmussen og forklarer, hvordan »tys-tys-kilden« arbejdede:

»I døgndrift kunne han overvåge mennesker, som han allerede havde tappet ind i systemet. Men at føje nye navne til den her overvågningsliste, det kunne han kun gøre en gang om måneden. Ellers var det for usikkert for ham.«

Journalisterne på Se og Hør modtog typisk en SMS, straks efter en kendt person havde brugte sit kreditkort.

»Det var en lind strøm af beskeder, der kom fra »tys-tys-kilden«. Nogle dage kunne det godt være hundrede forskellige SMSer,« siger Ken B. Rasmussen.

En gang om måneden blev der lavet brainstorm om hvilke nye kendte, der skulle på listen. Eksempelvis blev alle nye »Vild med Dans«-deltagere tilføjet hver sæson. Men faktisk blev der også tilføjet personer, der ikke var kendte, fortæller Ken B. Rasmussen.

Dem ville han dog ikke skygge, siger han:

»Der var ikke grænser på bladet. Men min personlige grænse gik ved at overvåge almindelige mennesker.«

Spørgsmål: Hvad kunne det være, som bladet så fik gennemført?

»Det kunne være en eller anden sag, hvor en almindelig borger kom i mediernes søgelys: Mistænkt i en mordsag, været udsat for en alvorlig ulykke, pædofilisag, hvad ved jeg. Et eller andet hvor en person gemmer sig fra medierne, som vi så kunne finde, hvis vedkommende havde et kreditkort og brugte det,« fortæller Ken B. Rasmussen til Radio24syv.

Se og Hørs »tys-tys-kilde« skal sammen med sin advokat, Michael Juul Eriksen, mødes med Københavns Vestegns Politi i næste uge.