Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Slagelse Sygehus må ikke længere modtage og behandle visse akutte, neurologiske patienter.

Årsagen er et hensyn til patientsikkerheden. Det skriver TV ØST, der citerer en pressemeddelelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Helt præcist drejer det sig om, at sygehuset og den neurologiske afdeling ikke må modtage og behandle akutte patienter med neurologiske sygdomme som epilepsi, blodpropper og blødninger i hjernen.

I pressemeddelelsen fra Styrelsen for Patientsikkerhed oplyses det ifølge TV ØST, at der på sygehuset er risiko for, at patienter enten kan 'miste muligheden for relevante behandlingstilbud, at behandlinger risikerer at blive overset, og at patienter risikerer forringede behandlingsresultater og genindlæggelser - som kunne have været undgået'.

Det var allerede sidste år i maj, at styrelsen fandt ud af, at der var alvorlige problemer i forbindelse med håndteringen af de neurologiske patienter, og at forholdene på sygehuset  havde 'patientsikkerhedsmæssige konsekvenser'.

Selvom sygehuset ifølge styrelsen forsøgte at forbedre forholdene, så har styrelsen ved et nyt kontrolbesøg i februar 2017 kunnet konstatere, at der stadig var problemer.

Derfor har man ny udsendt et påbud mod Slagelse Sygehus, der fuldstændigt forbyder afdelingen at modtage og behandle blandt andet epilepsipatienter samt patienter med hjernehindeblødning eller slagtilfælde.

Som følge af påbuddet skal neurologiske patienter fra sygehusets optageområde sendes videre til Sjællands Universitetshospital i Roskilde, skriver DR.

I påbuddet skriver Styrelsen for Patientsikkerhed, at det kun er i helt særlige tilfælde, at Slagelse Sygehus må modtage patienter. Det må ifølge DR kun ske, hvis en patient er i en livstruende tilstand, hvor kørselsafstanden kan få betydning for patientens overlevelse.