Et pres fra en gruppe forældre i en række daginstitutioner i København har fået ledelsen af instuitionerne til at sende et brev ud til samtlige forældre.

I brevet beskriver ledelsen af den såkaldte Klynge A, der dækker institutioner i Husum, Brønshøj og Tingbjerg, at forældre i flere institutioner har udtrykt bekymring over mandlige ansatte.

»Vi har i de forskellige institutioner oplevet, at nogle forældre har givet udtryk for deres utilfredshed med, at vi har mandlige pædagoger ansat,« skiver leder Maj-Lis Alstrup.

Hun gør på diplomatisk vis opmærksom på, at det kan forældrene ikke blande sig i.

»Konkret i forhold til ansættelse af mandlige pædagoger er det i Danmark sådan, at vi har en ligestillingslov, hvilket betyder at både mænd og kvinder har lige indflydelse og lige muligheder i alle samfundets funktioner.«

Skrivelsen har fået en far til to børn i en institution i Husum til at reagere meget stærkt på Facebook. Han er en af dem, der har modtaget brevet

»FLERE mandlige pædagoger, tak! Hva' fanden er det for en holdning, vores seje voksne i institutionerne udsættes for? Tak for en klar udmelding fra ledelsens side, og ikke mindst tak til Claus, Birger, Benny, Lasse, Kasper og alle de andre for at tage vare på vores små rollinger, mens vi andre knokler rundt med vores små ligegyldigheder...,« skriver Søren Gisselmann.

Han uddyber over for BT, at han ikke ved, i hvilke institutioner forældrene har klaget, men at han er forarget over det.

»Det hører ingen steder hjemme i Danmark at diskriminere på køn på denne her måde. Vi oplever jo, at det er rigtig svært overhovedet at få mænd til at blive pædagoger, men dem der er, har været rigtig gode til at bidrage positivt til mine børns opdragelse.

Maj-Lis Alstrup indskærper i skrivelsen, at alle ansatte skal fremvise en ren børneattest, hvis de skal ansættes, og at der er særlige regler, der betyder, at pædagoger for eksempel ikke må være alene med børn i et puslerum med lukket dør.

Ud over det gør hun opmærksom på, at alle er velkomne som ansatte i institutionerne.

»I Københavns Kommune arbejder vi for at fremme ligestilling for alle borgere uanset køn, alder, etnicitet, seksualitet og religiøse overbevisninger. Det ønsker vi at afspejle i de forskellige institutioner, og derfor skelner vi ikke mellem disse faktorer, når vi ansætter en pædagog.«

Hun fortæller til BT, at man har fået en del henvendelser fra forælre om den manglende tiltro til mandlige pædagoger.

»Jeg er faktisk ikke klar over, hvad det er for forældre, men der er pædagogiske ledere, der bruger meget tid på at tale med forældre om det, og derfor følte vi et behov for at sende en skrivelse ud, så vi ikke skal bruge så meget tid på at forklare det.«

Søren Gisselmann er ærgerlig over situationen.

»Det ville være et kæmpe afsavn for børn kun at omgås kvinder i institutioner. Og det er godt, at der er en kombination af både kvinder, mænd, ældre og yngre til at tage sig af vores børn.«