Tal fra Danmarks Statistik viser, at forældre bruger flere timer på arbejdet end ikke-forældre.

Forældre til børn under 13 år bruger længere tid på jobbet end ikke-forældre. Det viser tal fra Danmarks Statistik ifølge Politiken.

Fædre og mødre, som lever i par, arbejder i gennemsnit en time længere om ugen end par uden børn. Det samme gælder for enlige, hvor arbejdstiden også er længere, hvis man har børn.

Tallene stammer fra Arbejdskraftundersøgelsen, hvor 21.000 danskere i arbejde i løbet af 2013 har svaret på, hvor mange timer de brugte på jobbet den forgangne uge.

Professor Thomas P. Boje, der forsker i familieliv på Roskilde Universitet, mener, at tallene vidner om, at danske forældre er under et uhensigtsmæssigt pres.

»Alle undersøgelser viser, at børnefamilierne, og specielt kvinderne, er i større risiko for at få stress«, siger han og tilføjer, at det ikke er med forældrenes gode vilje, at de bliver længere tid på arbejde.

»Vi ved, at i det store flertal af børnefamilier, hvor begge forældre arbejder, ønsker både mændene og kvinderne markant lavere arbejdstid; det vel at mærke, selv om det er med en nedgang i indkomsten til følge,« siger Thomas P. Boje, der mener, at børnefamiliernes forhold kan afskrække folk fra at stifte familie.