KØB PLUS!

FOA-Dennis slår fast: Puddelhunden Kesa skal spærres inde

- Vi bliver nødt til at stille krav til ældre med kæledyr

Formand i FOA, Dennis Kristensen, bakker op om, at hunde skal være indespærret, når ældre har besøg af hjemmeplejen.

91-årige Solveig Knudsen er blev pålagt af Hedensted Kommune lidt nord for Vejle, at hun skal spærre sin dværgpudel Kesa inde, når hun for besøg fra hjemmehjælpen. Og det i helt i orden at forlange, mener FOA’s formand Dennis Kristensen.

- Vi bliver nødt til, at stille nogle krav til ældre med kæledyr. Hvis man som ansat er bange for hunde eller allergisk og risikerer at blive syg, så er det så lille et indgreb i den ældres liv at lukke hunden inde i de det korte tidsrum, som hjemmehjælpen er forbi, siger Dennis Kristensen.

Vil tage hjemmehjælpen fra 91-årig fordi hun har en løs puddel

Hedensted Kommune meddelte forrige fredag sine ældre borgere, at hunde skal være indespærret under hjemmehjælpens besøg. Men det har Solveig Knudsen nægtet, og derfor har Hedensted Kommune truet med at fjerne hjemmehjælpen fra 91-årige svagtseende kvinde.

- Jeg holder fast i, at jeg ikke vil tvinges til noget så tåbeligt. Kesa er så fredelig, som nogen hund kan være, siger Solveig Knudsen.

Efter at BT i går fortalte Solveiegs historie har flere hundrede danskere kommenteret på tiltaget fra Hedensted Kommune på Facebook. Og næsten samtlige kommentarer går på, hvor uretfærdigt det er for en ældre kvinde, og at grænsen for hvor mange regler der skal gælde i det private hjem er nået.

Vil tage hjemmehjælpen fra 91-årig fordi hun har en løs puddel

Dennis Kristensen mener dog ikke, at man skal til at sortere medarbejdere i hjemmeplejen efter, om de er fortrolige med hunde eller ej.

- Det er ikke i orden, at man som ansat skal blive syg eller være hunderæd for at komme på arbejde. Jeg synes godt, at de ældre kan hjælpe med lige at lukke deres kæledyr inde. Det er jo også i deres interesse, at de får hjælp, siger Dennis Kristensen.

HVAD MENER DU? FOR HJEMMEHJÆLPERNE ER SOLVEIGS HJEM EN ARBEJDSPLADS. ER DET I ORDEN DER STILLES KRAV OM AT HUNDE ER SPÆRRET INDE ELLER SKAL DER TAGES MERE HENSYN TIL DE ÆLDRE? DELTAG I DEBATTEN OG AFSTEMNINGEN NEDENFOR ELLER PÅ FACEBOOK HER

Afstemning

Din kommentar

Kommentarer

Alt skal gemmes?

Skrevet af L.Norup, Mandag den 25. februar 2013, 19:38

Ja,så er tiden kommet hvor vi skal til at gemme vores kæledyr væk,når hjemmehjælperen,sundhedsplejer,læger og div.Så her du hund,kat,marsvin,kanin,fugle og fisk,så er det ind i et skab.Jo vi har såment et dejligt samfund,længst i hjemmet,men væk med alle former for dyr.Nu stille jeg ? på flere andre plejehjem er man da begyndt at bruge hunde,katte og andre dyr de gamle kan få berøring og hvorfor,jo såment,så lyser de op.Man kan vel i dette samfund grejbøje visse ting uden der skal være ståhej om alt eller næ,nej gør hvad der bliver sagt af din kommune eller stat.Hvor er overbærendeheden henne i dette samfund,jo det er væk,indret dig eller forsvind,for vi kan ikke bruge dig.Trist,trist

Mærkelige hundeejer.

Skrevet af Arne , Mandag den 25. februar 2013, 19:25

Fordi man er bange for hunde, er man vil ikke hundehader. Det kan på ingen måde være rigtigt at det offentlige skal tage hensyn til om der hund eller ej. Hvor er hundens ejer mærkelige

Hundehadere

Skrevet af Birgit Schledermann, Mandag den 25. februar 2013, 18:11

Hvis hjemmehjælperen er bange for, eller ikke kan lide hunde (muslimer påstår, at hunde er urene dyr, og flygter fra dem), så er det så få ældre, der har hund, at hjælperne må kunne bruges i hjem, hvor der ikke er dyr.

Birgit

Skrevet af aj, Mandag den 25. februar 2013, 21:14

Du har helt ret ...
Men det kan de åbenbart ikke finde ud af ...

...

Skrevet af Chris, Mandag den 25. februar 2013, 19:56

Hvor har du det fra, at muslimer flygter fra hunde? Det er da tæt på det værste sludder jeg har hørt.

flygte fra hunde

Skrevet af tina, Onsdag den 6. marts 2013, 12:38

til chris.
Når du nu siger at muslimer ikke flygter fra hunde, så prøv at tage en tur til farum midtpunkt og tage en hund eller 2 med så hører eller ser du hvilken reaktion der sker.
tina

men du har ikke ret.

STOP DET SÅ.

Skrevet af kisser, Mandag den 25. februar 2013, 18:09

får du besøg af hjemmeplejen er dit hjem en arbejdsplads.
hjælp visiteres efter behov og ikke efter alder. dejligt at hun kan klare sig uden hjælpen, hvad er så problemet. hun skal glæde sig over at være rørig og ikke en gammel grøntsag. nyd din hund og dit gode helbred.

kære dennis

Skrevet af gitte, Mandag den 25. februar 2013, 15:09

hvornår får du brug for hjælp i hjemmet, kan komme før du aner, jeg ved godt du ikke er 91 endnu, mange har det meget før, tænk lige over det, alt kan ramme en, (man tænker ikke altid så langt)

det tror jeg rigtig mange gør her på siden

Husdyr/rygning

Skrevet af Hanne, Mandag den 25. februar 2013, 13:55

Jeg arbejder selv som Social- og sundhedshælper inden for Hjemmeplejen.
Der findes regler om både husdyr og rygning.
Jeg er selv hundeejer, så for mig personligt er det ikke noget problem, at der er hund i hjemmet, hvor vi kommer og skal hjælpe folk med en praktisk hjælp eller personlig pleje, men for nogle af mine kollegaer er det et stort problem med husdyr, enten pga angst eller allergi for dette. I den gruppe/område, hvor jeg arbejder tager vi hensyn til hinanden. Dvs. dem der ikke har det ok med der er husdyr i hjemmet kommer ikke de hjem.
På samme måde tager vi hensyn til hvor der bliver røget. Borgeren må hellere ikke ryge, imens vi er på besøget i hjemmet.
Problemmerne vedr. husdyr og rygning opstår de dage, hvor vi er af en eller anden årsag (sygdom/ferie osv) er få personer på arbejde. Folk skal jo have hjælpen, men det kan være svært få arbejdsplanerne til hænge sammen, når der både skal tages hensyn til hvor der er husdyr og/eller rygning, derfor kan der være brug for at en borger skal lukke sit husdyr inde i andet rum imens vi er der. Vi plejer at løse problemet med vi ringer lidt før vi kommer, i et enkelt tilfælde har vi måttet be borgeren at give hunden mundkurv når vi kom, da hunden konsekvent ville bide hjælperen i benene.
I de fleste tilfælde, hvor disse problemer har været, har folk været forstående.
Lige så vel som folk er forskellige, er ansatte i Hjemmeplejen forskellige, der skal være plads til os alle.

Måske skulle du tage klaphatten på.

Skrevet af Arne., Mandag den 25. februar 2013, 13:53

Til s b nielsen, klap nu lige hesten eller måske hunden, måske skulle du klappe i og tage klaphatten på.

Fis i en hornlygte

Skrevet af aj, Mandag den 25. februar 2013, 13:50

Det ender vel med en guldfisk i en glas bowle også skal ind i et andet rum fordi en hjemmehjælper bliver søsyg af at se på den ...

Hunden skal lige huske at tage alle sine tabte hår med sig ind i det andet rum inden den stakkels hjemmehjælper der har hunde allergi kommer, for ellers hjælper det ikke noget ...
Hvornår skal katte også lukkes ind i et andet rum når der kommer hjemmehjælper?!?!? ...
Nårh nej, DE er jo ikke bange for katte, kun hunde ...

Ældre mennesker har altid haft små skødehunde, så hvorfor er det lige pludselig blevet er problem?!? ...
Jeg tænker mit! ...

De må ikke ryge i deres eget hjem mere ...
De må ikke have deres hund i samme rum mere ...

Må de snart selv være der?!?!? ...

indespæring

Skrevet af a b nielsen, Mandag den 25. februar 2013, 13:40

spær dennis kristensen inde den forbannede pamper

Ud med hunden og ind med hjemmehjælpen...

Skrevet af Mille, Mandag den 25. februar 2013, 13:20

Selvfølgelig skal hunden/katten eller hvad det måtte være lukkes inde. At den ældre frue nægter er simpelthen ynkeligt og meget barnligt. Det en hund for fan, den dør ikke af at være i haven eller hvor den kan være mens hjælpen er der. og måske det også er rarest for hunden. Og ellers kan fruen jo skulle skifte til et privat firma hvis det er så stort et problem... Utaknemmelige kvindfolk..

ja ud med hunden

Skrevet af Linda, Mandag den 25. februar 2013, 13:35

Ud med hunden og ind med hjemmehjælpen...

Skrevet af Mille, Mandag den 25. februar 2013, 13:20

Selvfølgelig skal hunden/katten eller hvad det måtte være lukkes inde. At den ældre frue nægter er simpelthen ynkeligt og meget barnligt. Det en hund for fan, den dør ikke af at være i haven eller hvor den kan være mens hjælpen er der. og måske det også er rarest for hunden. Og ellers kan fruen jo skulle skifte til et privat firma hvis det er så stort et problem... Utaknemmelige kvindfolk..

Hunde har for høj status.

Skrevet af Arne., Mandag den 25. februar 2013, 13:01

Hvis folk vil have hund, må man tage hensyn til hjemmehjælper eller andre som har sin gang i huset for at man skal have hjælp. Hunden har alt for høj status i vores samfund.

Regel tyrani

Skrevet af Erik Skov, Mandag den 25. februar 2013, 11:56

nu må det regeltyrani snart holde op de ældre bliver pålagt bare fordi de skal have 15 minuters hjælp om ugen
koste med justerbart skaft specielle spande specielt rengøringsmiddel robotstøvsuger ingen i familien må ryge flere timer inden de kommmer og meget mere

Nu må det snart være slut

Skrevet af Gitte, Mandag den 25. februar 2013, 11:41

med de forkælet pensionister!!!!
Hvad skade tager en hund af at blive lukket inde i et rum mens hjemmeplejen er der??? INGEN
Hvis man ikke vil tage hensyn til andes ve og vel, må man jo købe sig til rengøring, men så længe man får det gratis af kommunen, må der tages hensyn til de ansatte.
Alle jer som mener at hunden frit kan løbe rund, kan bestemt ikke være allergier eller bange for hunde, måske skal i prøve at sætte jer i deres sted, og det gælder jo ikke i flere dage men en time om ugen.

Nu er der jo blandt

Skrevet af Janne Petersen, Mandag den 25. februar 2013, 11:33

hjemmeplejerklientellet, plejere som finder hunde urene og malplacerede i hjemmene, er det deres gunst, der nu kommer for dagen, eller hvad er den virkelige grund.

Det er en gammel dame, og at se til, også en gammel hund, så man udvælger da sine ofre med omhu.
Man må skelne her, istedet for disse barnagtige trusler fra en sektor, der udelukkende fungerer som hjælp til ældre og handicappede, hvad er det for en ringe udvikling.

Jeg kan forstå at man kan være utryg, såfremt vi taler en hund, der kunne forrette skade ved disse udefrakommende besøg, men to gamle liv, det er navlepilleri af værste skuffe.

Når min nu afdøde mor, besøgte os måske en uge ad gangen, kiggede plejeren ind til os, for at tilse hendes sukkersyge, og selvfølgelig blev hundene lukket ud i løbegårdene, men her taler vi også store vagthunde, som selvfølgelig skaber utryghed for fremmede.

Vi mennesker er ikke gode ved hinanden, og de tendenser har taget voldsomt til de sidste åringer, og det rammer tit de svage i samfundet, samt de der er underlagt denne rutefart af forskellige plejere, der snart ikke må løfte en finger.

Vores del af verden, holder disse husdyr tæt til kroppen, lad det endelig ikke kompliceres af hundehadere og vanskelige mennesker, der har for god tid. Janne.

tag endelig de få glæder fra de ældre

Skrevet af karen hansen, Mandag den 25. februar 2013, 11:15

tag bare alle glæder fra de ældre de få de har hvad betyder det en lille hund render rundt?er der ingen hjemmehjælper der selv har hund? VÆR DOG LIDT FLEKSIBEL HJEMMEPLEJEN MÅ SKU SNART INGENTING HVERKEN TØRRE FODPANELER PUDSE VINDUER OG ER DER FOR MANGE MØBLER KAN DE IKKE STØVSUGE BRUG TIDEN PÅ DE ÆLDRE ISTEDET FOR BROK BROK

Hjemmehjælp er et servicefag....

Skrevet af sm-, Mandag den 25. februar 2013, 10:54

og hvis man ikke kan lide lugten i bageriet, så skal man finde sig et andet job, som ens sarte nerver og helbred kan holde til. Jeg kunne forstå den ansattes problemer, hvis der var tale om en kamphund, men en gammel skikkelig mini-puddel bør ikke kunne få nogen til at ryste i bukserne. Og der er nok større chancer for at hjemmehjælperen bliver syg af vedkommendes egen dårligt/mangelfuldt udførte rengøring hos borgeren end af kortvarigt at være i stue med en puddelhund, som jo ikke fælder nævneværdigt.
Min gamle nabo kan ikke få støvsuget sit hus, fordi hjemmehjælpen ikke må bære en støvsuger nogle få trin op til næste afsats. Medmindre der står en støvsuger på hver etage i huset. Det er jo fuldstændigt evnesvagt!! Hjemmehjælpere burde ikke have løn men invalidepension på absolut laveste trin.

Hold da op med det hundehysteri

Skrevet af Dorte Ersoy, Mandag den 25. februar 2013, 10:53

Hvad er det for noget plat, at en 91-årig dame skal låse sin lille puddel inde, har da aldrig hørt så galt. Det er fint nok med regler, men nu synes jeg altså, at man lige går over stregen. Jeg tror næppe, at denne lille hund vil lemlæste nogen.
Der kan selvfølgelig være tilfælde, hvor borgeren har brug for personlig pleje, at der kan komme problemer, fordi hunden ser det som et overgreb på sin ejer, at hjemmeplejen f.eks. skifter borgeren, så må man tage stilling til dette.

der var en kommentar og hunden

Skrevet af tina, Mandag den 25. februar 2013, 10:23

der var en kommentar om en der skrev at han nok bare ville aflive hunden selvfølgelig har hjemmehjælperen rettigheder, men hvis man stiller det groft op, skal man så også aflive folk man ikke kan lide

der var en kommentar og hunden

Skrevet af tina, Mandag den 25. februar 2013, 10:23

der var en kommentar om en der skrev at han nok bare ville aflive hunden selvfølgelig har hjemmehjælperen rettigheder, men hvis man stiller det groft op, skal man så også aflive folk man ikke kan lide

Tina

Skrevet af Janne Petersen, Mandag den 25. februar 2013, 12:27

Jeg misforstod dit indlæg, som jo blev citeret fra en anden debattør, så undskyld for det, jeg ligger altid på kogepunktet i disse sager omkring dyr, men svarene skal selvfølgeligt være berettigede, så undskyld. Janne.

Tina

Skrevet af Janne Petersen, Mandag den 25. februar 2013, 11:37

mennesker har så let ved at aflive, og fjerne det der ikke passer ind i termologien, det giver sådan et lidt sjusket forhold til døden og til livet, har hunden måske ingen rettigheder, tænk før du taler. Janne.

Ævl

Skrevet af Helle Hansen, Mandag den 25. februar 2013, 10:01

Hjemmehjælpen planlægges, og så kan man vel vælge fra, hvis man er bange for hunde eller støvmider. Til gengæld ved jeg, at mange hjemmehjælpere går ud over de dumme regler, der bliver sat for dem.

Deres Hjem.

Skrevet af Leon, Mandag den 25. februar 2013, 09:33

Sært at det er kommet så langt at der skal stilles ultimative krav til borgerne. Arbejder selv som assistent og har aldrig oplevet at der har været problemer og hvis endelig hunden var i vejen for mit arbejde har det aldrig været anderledes end borgeren tog den til side når jeg bad om det. Vores borgere er selvtænkende, erfarende og særdeles imødekommende når vi træder ind i deres hjem, vel at bemærke hvis vi træder ind i hjemmet med respekt. Det der sker nu er også noget der påvirker medarbejderne. Hvad med dem der altid har fundet ud af det med borgerne. Nu bliver det forlangt at vi som medarbejdere skal håndhæve en "lov" en tosset regel der skader mere en den gavner.
Dennis nævner allergi overfor husdyr, her hjælper det ikke noget at lukke dem ind i et andet rum for hundens skel og hår er over hele huset for ikke at nævne røg, så er det lige så farligt at træde ind i et hjem selvom der er luftet ud inden vi kommer. Det er der lavet undersøgelser på.
I jobbet som hjemmehjælper er der ikke noget der er sort eller hvidt. Med sådan en regel er det igen de svage der rammes, hvor er det trist.
Der må da være mulighed for at lave en "regel" der siger noget i retning: Hvis hunden er til gene for det arbejde der skal udføres eller truende skal den tages til side.

hunde??

Skrevet af fie olsen, Mandag den 25. februar 2013, 09:31

Jeg tror desværre at mange af jer ikke aner hvad i taler om , jeg har selv arbejdet inden for hjemmeplejen i mange år , og det kan desværre være et problem med mange hunde , jeg kom f.eks i et hjem med hund i flere år og var vældig gode venner med hunden indtil ejeren fik brug for personlig pleje , så fik vi problemer med hunden ,vi måtte ikke røre ejeren så var hunden der og snerrede og snappede efter os når vi så gik bort fra ejeren var der intet i vejen ,det kan være et stort problem hvis f.eks ejeren falder og skal have hjælp til at komme op igen , det er ikke et enestående tilfælde det her , så tænk jer da om inden i kritiserer kommunun eller kalder hjælperen for sart.

Det er OK

Skrevet af Leon, Mandag den 25. februar 2013, 09:58

Som sundhedspersonale skal vi selvfølgelig ikke finde os i at blive lemlæstet af hunde når vi udføre vores arbejde. I sådan et tilfælde skal hunden tages til side inden vi træder ind i hjemmet, men at lave generalisede regler om at hunde skal lukkes inde inden vi kommer i hjemmet er ikke i tråd med det fleksible arbejdsmiljø.
Borgeren ved heller ikke lige hvornår vi træder ind i hjemmet, det hedder +/- en time. I værste fald kan hunden risikere at være lukket inde i et par timer.
Jeg ville ønske at der kunne være forståelse for at vi arbejder ofte i "grå soner".
Samarbejde med pårørende er også en vigtig del af vores arbejde, de ønsker også det bedste. Åben dialog gensidig respekt, men NEJ til ultimative generaliserede regler.