Det vakte harme hos politikere og beboere i Hørsholm, da kommunen i 2015 besluttede at placere op til 20 flygtninge i en mondæn villa til over 10 millioner kroner. Nu har de snart boet der i et halvt år, og hidtil har naboerne været glade for det nye bekendtskab.

Det var et uheldigt signal at sende til de danske borgere, når Hørsholm Kommune placerede cirka 20 flygtninge i en 1.098 m2 stor pragtvilla på Kong Georgsvej 5 i Vedbæk, mente Dansk Folkepartis Peter Skaarup.

Men i nærområdet har man tilsyneladende været ganske tilfreds med Kong Georgsvejs nye beboere. Det fortæller flere naboer nu til Lokalavisen.

»Vi mærker intet til det i dagligdagen, men jeg var da betænkelig i begyndelsen. Jeg tror, det hænger sammen med, at der i medierne bliver bragt en del dårlige historier,« fortæller Jesper Tapie, der bor i nærheden, til Lokalavisen.

Beboerne i nabolaget var ellers noget bekymrede, da Hørsholm Kommune lagde op til, at de mange flygtninge skulle bo i den 100 år gamle villa. En underskriftindsamling blev startet i håb om at sætte en stopper for projektet.

Bekymringen gik ifølge Lokalavisen på, at flygtninge som naboer ville medføre, at priserne på de tilstødende huse ville falde.

Og selv om den bekymring stadig er til at opspore blandt flere af naboerne, så er der dog stadig enighed om, at borgere i andre dele af landet, der skulle ende i samme situation, ikke har noget at frygte.

»De skal bare tage det roligt,« lyder det fra pensionisterne Marianne og Lars Christiansen, mens et andet par fortæller, at flygtningene er meget lidt synlige, og der ingen ulemper har været overhovedet.

Hørsholm Kommune har lejet villaen på Kong Georgsvej 5 for 1,3 millioner kroner om året i to år. Villaen ejes ellers af en privatperson, der ikke selv har ønsket at benytte sig af de 30 værelser, fem toiletter og tre badeværelser på den mondæne adresse Kong Georgsvej 5 i Vedbæk.

Han valgte i stedet at henvende sig til Hørsholm Kommune med henblik på at leje lokalerne til de flygtninge, som kommunen er forpligtet til at tage imod.

Den store, gule villa blev opført tilbage i 1900, hvor den i årtier blev brugt som rekreationshjem for Dansk Sygeplejeråd. Senere blev den købt af en andelsforening, hvor den fungerede som et bofællesskab, indtil den endnu en gang blev sat til salg i 2012. Udbudsprisen lød dengang på intet mindre end 20 millioner kroner. Der skulle dog et gevaldigt prisnedslag til, før den nuværende køber slog til og købte ejendommen for 12,5 millioner kr. i juni i år.