Danmark

Flere unge forventes at tage en uddannelse

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

92 procent af 2011-årgangen står til at gennemføre en ungdomsuddannelse, viser nye tal.

Nye tal, som Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser offentliggør tirsdag, viser, at 92 procent af 2011-årgangen står til at gennemføre en ungdomsuddannelse. Det er én procent mere end 2010-årgangen og tæt på politikernes målsætning om, at 95 procent af en årgang i 2015 skal have en ungdomsuddannelse, oplyser DR Nyheder.

Yderligere viser tallene, at 59 procent af 2011-årgangen på de videregående uddannelser står til at få et eksamensbevis. For dem er den politiske målsætning, at 60 procent af en årgang skal have en uddannelse i 2020.

På de lange videregående uddannelser er målet allerede nået. Her står 27 procent til at gennemføre i forhold til politikernes mål, som er 25 procent af en årgang.

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) er glad for tallene, men ser dog ingen grund til at hvile på laurbærrene.

- Jeg hæfter mig ved, at vi med rekordfart har nået et meget højt niveau, men også at udfordringen består, fordi der bliver flere unge i de kommende år, og vi derfor skal sørge for at holde dem til ilden, også selvom der kommer lidt mere gang i arbejdsmarkedet igen, siger uddannelsesministeren til DR Nyheder.

Det læser andre