Både forældre og lærere er bekymrede over planer om flere skolenedlæggelser

Siden 2007 er hver sjette skole blevet nedlagt eller lagt sammen med en anden skole, og den udvikling fortsætter, skriver Jyllands-Posten.

43 procent af landets kommuner regner med at skære yderligere i antallet af skoler og hente 400 millioner kroner på effektivisering af skoledriften i 2013. Det viser en analyse af de kommunale budgetter fra Kommunernes Landsforening (KL) ifølge avisen.

- Vi får mere for pengene ved at samle undervisningen på større skoler, og samtidig giver det bedre kvalitet, siger Erik Nielsen (S), der er formand i KL.

Besparelserne ventes at hentes på større klasser, mere it i skolen og ved at lærerne får flere undervisningstimer.

Udviklingen bekymrer forældreforeningen Skole og Forældre.

- Der er allerede rationaliseret og nedlagt massevis af skoler, og vi nærmer os en situation - ikke mindst i tyndtbefolkede områder - hvor transporten til den store skole inde i byen er et problem for især mindre børn. Flere skolenedlæggelser gør det desuden vanskeligt at få folk til at bosætte sig i disse områder, siger formand Mette With Hagensen til avisen.

Heller ikke lærerne er begejstrede for udviklingen.

- Store enheder gør det vanskeligere at opfylde målsætningen om at inkludere flere af de elever, som tidligere har fået specialundervisning, i en almindelig klasse, siger formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen til Jyllands-posten.

BNB