ARKIVFOTO 2007 af Redaktør på Jyllandsposten, Flemming Rose-- Terrornetværket al-Qaeda har langt fra glemt de danske karikaturtegninger af profeten Muhammed, selv om det snart er fem år siden, tegningerne første gang blev bragt i Morgenavisen Jyllands-Posten, skriver Politiken. Det er tydeligt, når man læser al-Qaedas første engelsksprogede magasin Inspire, hvor tre af de personer, som stod bag Jyllands-Postens tegninger, optræder på en officiel dødsliste. I alt er ni personer, som ifølge al-Qaeda har hånet profeten, på listen, heriblandt Jyllands-Postens kulturredaktør Flemming Rose, avisens tidligere chefredaktør Carsten Juste og tegneren Kurt Westergaard, som lavede den famøse tegning af profeten Muhammed med en bombe i turbanen. Se RB 29.08.2010 01:39 (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2010)
ARKIVFOTO 2007 af Redaktør på Jyllandsposten, Flemming Rose-- Terrornetværket al-Qaeda har langt fra glemt de danske karikaturtegninger af profeten Muhammed, selv om det snart er fem år siden, tegningerne første gang blev bragt i Morgenavisen Jyllands-Posten, skriver Politiken. Det er tydeligt, når man læser al-Qaedas første engelsksprogede magasin Inspire, hvor tre af de personer, som stod bag Jyllands-Postens tegninger, optræder på en officiel dødsliste. I alt er ni personer, som ifølge al-Qaeda har hånet profeten, på listen, heriblandt Jyllands-Postens kulturredaktør Flemming Rose, avisens tidligere chefredaktør Carsten Juste og tegneren Kurt Westergaard, som lavede den famøse tegning af profeten Muhammed med en bombe i turbanen. Se RB 29.08.2010 01:39 (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2010) Foto: Keld Navntoft

Muhammed-tegningerne har ændret tilværelsen for mange mennesker verden over. Også for ophavsmanden, Jyllands-Postens kulturredaktør Flemming Rose.

Tegningerne har også haft positive bivirkninger for Flemming Rose. Han har genoptaget forholdet til sin far, som han ikke har set i mange år.

Den rørende historie findes i slutningen af Flemming Roses nye bog 'Tavshedens tyranni', som udkommer 30. september.

I bogen genoptrykkes Muhammed-tegningerne.

- En dag var han væk. Jeg kan ikke huske, at jeg så ham gå ud ad døren, sige farvel. Han var der bare ikke, da jeg kom hjem fra børnehave. Han var blevet forelsket i en teenager. Birthe, hed hun. Jeg kan huske, at jeg en søndag fandt dem i mine forældres dobbeltseng. Kort efter forsvandt han fra den lille villa-lejlighed i Kastrup.

Fik brev efter Muhammed-krisen
Vi mistede forbindelsen. Efter Muhammed-krisen fik jeg et brev. Da jeg endelig fik det åbnet, viste det sig at være fra min far.

- Hej kære Flemming. Undskyld jeg henvender mig, hvis du synes, det er upassende. Det er snart 20 år siden, vi har mødtes, men jeg har jo tænkt meget på dig, især det sidste halve år efter dine kedelige krænkelser (men jeg deler din holdning). Jeg synes, at vi skulle mødes, inden det er for sent. Kærlig hilsen far., fortæller Flemming Rose i bogen.

De mødtes på en café en måneds tid senere. Først da fik Flemming Rose et indblik i sin fars baggrund og opvækst.

- Jeg så pludselig mere end den mand, der i en alder af 24 år havde forladt kone og tre små børn. Jeg så savn og smerte, en længsel efter at blive forstået, men ingen klynk, skriver Flemming Rose.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 29 kr.