Boligselskaber har succes med at give fortrinsret til selvforsørgende i ghettoområder.

Det giver en bedre balance i beboersammensætningen, når boligselskaber giver fortrinsret til folk i arbejde i udsatte boligområder. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten. I København er det lykkedes flere boligselskaber at få folk med arbejde til at bosætte sig i områder som Mjølnerparken og Tingbjerg, som ellers ikke står øverst på ressourcestærke boligsøgeres ønskeliste.

- Med fleksibel udlejning har vi mulighed for at give de selvforsørgende fortrinsret med det mål at skabe en bedre balance i bebyggelsen. Intet boligområde trives med en for ensidig sammensætning, og ved at få folk ind, der går på arbejde, er der pludselig også rollemodeller i bebyggelsen, siger Jesper Nygård, der er direktør i boligselskabet KAB, til avisen.

Andelen af selvforsørgende beboere er siden 2006 steget i de cirka 50.000 almene boliger i København. I de mest udsatte områder endda med over 10 procentpoint.

- Det er overbevisende resultater, som sætter en positiv spiral i gang. For mig viser det, at vi skal handle os ud af problemerne med udsatte boligområder i stedet for at tale dårligt om dem og sætter dem på særlige ghettolister, siger Jesper Nygård.

Der bliver dog ikke tale om at fjerne ghettolisterne for Carsten Hansen (S), der er minister for by, bolig og landdistrikter.

- Men jeg er helt enig i, at det er en glædelig og god udvikling, som vi ser i København. Det er tankevækkende, at det med et langt sejt træk faktisk kan lade sig gøre at skubbe til boligområder, som har det svært, og rette dem op, siger han til Morgenavisen Jyllands-Posten.

BNB