Danmark

Familie til dræbt jægersoldat: René vidste, hans arbejde var farligt

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Familien var til stede, da den 39-årige jægersoldat blev mindet på Karup Flyvestation onsdag klokken 10. Foto: Bo Amstrup

At være jægersoldat var hans drøm og hans mål med livet, skriver familien til den dræbte 39-årige oversergent René Brink Jakobsen i et mindeord.

En god far. En drengerøv. Og ikke mindst en mand, der var tro mod sine værdier og fuld bevidst om, at det job han udførte i Afghanistan en dag kunne koste ham livet. Sådan beskriver familien René Brink Jakobsen, der onsdag mistede livet under en aktion i Helmand-provinsen.

- Han var vidende om den risiko, der var forbundet med jobbet, og valgte på trods af dette at udføre et stykke arbejde, som hele familien har støttet ham i og er stolte af, skriver familien i et mindeord om den 39-årige erfarne jægersoldat, der efterlader sig en kone og tre små børn.

- Hvis ikke René havde gjort som, og haft det arbejde, som han havde, ville han ikke have været tro mod sig selv og egne værdier. Det har vi alle stor respekt for, lyder det fra familien.

Læs også: Landsby i sorg over jægersoldat: Han var en ildsjæl

Jægersoldaten beskrives som særdeles vellidt i sin store vennekreds. Han var en mand, der ikke kendte til ordene "det ved jeg ikke" og "det kan ikke lade sig gøre".

- René har altid været tro mod sig selv og sin overbevisning om, hvad der var det rigtige at gøre, både for sig selv og for andre. Han var målrettet og stålfast, og var, i kraft af jægersoldat, på helt rette hylde. René var i mange år, forud for optagelse i Jægerkorpset, arbejdet hårdt for dette. For René var korpset drømmen og målet.

Læs også: Se billederne: Dem har vi mistet i Afghanistan

Familien var til stede, da den 39-årige jægersoldat blev mindet på Karup Flyvestation onsdag klokken 10. René Brink Jakobsen vil blive bisat lørdag klokken 13 ved Veng Klosterkirke ved en militær bisættelse,

- Kære René, vi vil, i al fremtid og med største respekt og kærlighed, ære dit minde, slutter familiens mindeord.

 

Relaterede

Det læser andre