Danmark

Får fire p-bøder for at parkere 'lovligt' ulovligt

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Arkivfoto Foto: Kaare Smith

En tilladelse fra en garageejer til at parkere ulovligt skal stadigvæk koste en p-bøde, fastslår Landsretten.

En kvinde fra Frederiksberg må indstille sig på at betale fire parkeringsbøder for at parkere ulovligt foran en garage.

Hun havde ellers fået en skriftlig tilladelse til at parkere foran garagen af grundens ejer - og fogedretten havde derfor underkendt p-bøderne.

SE BILLEDERNE: 20 helt sindssyge parkeringer

Læs også: Afsløret: Her er de hemmelige p-regler

Men Østre Landsret ser anderledes på sagen og har derfor givet Frederiksberg Kommune medhold i, at bøden skal betales.

Og det glæder kommunen:

- Det skal være gennemskueligt for alle, hvilke regler der gælder - og det kan man ikke gennemskue, hvis man ved private aftaler ophæver de generelle regler, siger by- og miljødirektør Ulrik Winge og fortsætter:

- Og P-vagterne har i øvrigt heller ikke en rimelig chance for at vide, hvor der er indgået individuelle aftaler rundt omkring i byen.

Læs også: Her uddeler han 450 p-bøder
Læs også: Se listen: Danmarks største p-bøder

Samtidig mener han, at alle skal have samme ret til at parkere.

- Det er ikke rimeligt at reservere en personlig parkeringsplads på denne måde. Det skal i det offentlige rum være synligt for alle bilister, hvor det er muligt at parkere. Både naboen og "turisten fra Lemvig" skal behandles ensartet og retfærdigt, siger Ulrik Winge.

Kvinden havde ellers argumenteret med, at garagen anvendes til opbevaring, og at den derfor ikke bruges til ind- og udkørsel. Et argument som blev købt af fogedretten.

Men landsretten mener derimod ikke, at færdselslovens forbud mod at parkere foran indkørsler er indført udelukkende for at sikre fri passage for køretøjer.

"Bestemmelsen må derimod være indført ud fra overordnede hensyn til trafikkens afvikling uden fare eller ulempe," skriver domstolen om kendelsen.

/ritzau/

Relaterede

Det læser andre