Selv om DR tidligere i oktober fremlagde det samlede materiale for kontakten med projektselskabet, der stod for det store Eurovision-show i København i maj, så er det ikke muligt at få at vide, hvad de tre værter og to chefer fik i løn af DR under showet.

En aktindsigt fra Berlingske Nyhedsbureau om lønningerne bliver afvist med henvisning til radio- og fjernsynsloven og offentlighedsloven.

DR henviser blandt andet til radio- og fjernsynsloves paragraf 86, stk. 1, der siger, at »sager og dokumenter vedrørende DRs programvirksomhed og forretningsmæssige forhold er undtaget fra lov om offentlighed i forvaltningen«.

Mediejurist og forskningschef på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Oluf Jørgensen er ikke enig i DRs vurdering.

»Det er interessant, at DR henviser til både radio- og fjernsynsloven og offentlighedsloven. DR tvivler åbenbart selv på, om den særlige undtagelse i radio- og fjernsynsloven kan bruges,« siger Oluf Jørgensen.

Ombudsmanden har tidligere slået fast, at oplysninger om lønninger »ikke kan undtages efter radio- og fjernsynsloven, og at der er aktindsigt i lønninger efter offentlighedsloven«.

Oluf Jørgensen er ikke i tvivl om indsigten i aflønningen af de tre værter, Lise Rønne, Nicolaj Koppel og Pilou Asbæk.

»For værterne mener jeg klart, at man efter offentlighedslovens regler har krav på at få aktindsigt i de enkelte ansattes lønforhold. Det gælder også for engangssummer, der betales for at være studievært i et show,« siger han.

Ifølge DR vil oplysninger om chefproducer Per Zachariassen stille DR »dårligere i konkurrencen med andre aktører på programproduktionsområdet, hvis der bliver givet aktindsigt« og henviser her til offentlighedsloven.

»Den begrundelse holder ikke, når der i offentlighedsloven gælder en særlig regel om aktindsigt i lønninger. I øvrigt skulle DR ikke konkurrere med andre medier om afvikling af Eurovisionen,« siger Oluf Jørgensen.

For produktionschef Kamilla Monies, der blev udlånt fra Nordisk Film, er der ifølge DR tale om »forretningsmæssige forhold i tilknytning til DRs programproduktion«. Den forklaring holder heller ikke, mener mediejuristen.

»For Kamilla Monies handler det om et beløb, der betales af DR til Nordisk Film, hvor hun er ansat. Her er det betalingen til Nordisk Film, der bør gives indsigt i,« siger Oluf Jørgensen.

Jurachef Peter Skov fra DR afviser kritikken.

»DR har foretaget en konkret vurdering i den pågældende sag, som DR fortsat mener er rigtig,« siger han i en skriftlig kommentar.

DR valgte 7. oktober at fremlægge en række hidtil hemmeligholdte dokumenter, der kan være med til at belyse, hvordan Eurovision Song Contest 2014 endte med at koste 334 millioner kroner - 100 millioner kroner mere end planlagt.

DR har haft udgifter for 197 millioner kroner, syv millioner over budget, mens Wonderful Copenhagens projektselskab har haft udgifter for 137 millioner kroner mod et budget på 34,6 millioner kroner.

Statsrevisorerne besluttede i starten af oktober at sætte Rigsrevisionen til at undersøge budgetskredet.

Som reaktion på aktindsigten har DR oplyst detaljerne om lønnen til tre fastansatte medarbejdere, der også var med til at lede Eurovision-showet. De tre personer havde 1. august fået samlet 2,8 millioner kroner i løn i løbet af 2014.