KØB PLUS!

Et barn giver 7.344 kroner ekstra

7.344 kroner hver måned.

Så meget giver et barn ekstra i kassen, hvis man er udeboende, enlig kontanthjælpsmodtager og under 25 år. Det viser nye tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen som Beskæftigelsesministeriet har offentliggjort.

Ministeriet oplyser nu i et svar til Liberal Alliances Joachim B. Olsen, at en enlig kontanthjælpsmodtager under 25 år uden børn har et rådighedsbeløb pr. måned på 2208 kroner, mens en enlig kontanthjælpsmodtager under 25 år med ét barn har et rådighedsbeløb på 9.552 kroner pr. måned. En forskel på 7.344 kroner.

Det får Joachim B. Olsen til at råbe vagt i gevær:

- Den økonomiske gevinst ved at få et barn er stort. Det er betydeligt højere end i andre lande, og vi skal spørge os selv, om det er godt. Med de beløb er det muligt at leve et komfortabelt liv - og incitamentet til at tage en uddannelse forsvinder, siger Joachim B. Olsen til bt.dk.

Årsagen til at rådighedsbeløbet stiger er jo blandt andet, at der begynder at komme børnepenge og ekstra ydelser til enlige forsørgere. De ydelser får enlige i job også?

- Ja, men hvis en kontanthjælpsmodtager kommer i job, sker der typisk en reduktion i nogle af ydelserne. Samtidig skal vedkommende betale arbejdsmarkedsbidrag og transport til og fra arbejde. Derfor vil det ofte ikke kunne betale sig rent økonomisk at tage et arbejde, siger Joachim B. Olsen, der også mener, at ydelserne i Danmark ligger på et 'langt højere niveau end i andre lande, som vi sammenligner os med'. 

Rådighedsbeløbet vokser støt jo flere børn, den enlige kontanthjælpsmodtager har. Eksempelvis har en enlig kontanthjælpsmodtager under 25 år med fire børn et rådighedsbeløb på 18.942 kroner pr. måned. Ministeriet oplyser ikke, hvor mange kontanthjælpsmodtagere under 25 år, der har børn.

Det månedlige rådighedsbeløb er det beløb, som kontanthjælpsmodtageren har til rådighed efter antagelser om skat, husleje, el, vand og varme og eventuelle daginstitutions-udgifter, skriver ministeriet. Det fremgår ikke af Beskæftigelsesministeriets svar, hvor stor en del af rådighedsbeløbet, der stammer fra ydelser, som alle forældre - i job som uden job - får.

Hos Enhedslisten tager arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl det helt roligt efter at være blevet forelagt tallene. Han finder det helt rimeligt, at det månedlige rådighedsbeløb vokser, når der kommer børn til verden.

- Der er intet problematisk i, at vi tager hensyn til folk med børn. Det er ikke til at holde ud at tænke på, hvis forældrenes situation rammer børnene, siger han til bt.dk.

Han tager samtidig afstand fra Joachim B. Olsens udsagn om, at incitamentet til at tage en uddannelse forsvinder, når rådighedsbeløbet stiger med 7344 kroner om måneden.

- Jeg tror ikke på, at vi kan piske folk til at tage en uddannelse. Det handler om mere og andet end økonomi, og jeg giver ikke meget for den form for incitaments-debat. Det gælder om at lave en helhedsorienteret indsats, hvor vi hjælper folk, der har brug for det, siger Christian Juhl.

Tallene viser også, at der er stor forskel på det månedlige rådighedsbeløb, hvis der er tale om par under 25 år på kontanthjælp uden børn og med børn. Uden børn har parret 5.610 kroner, mens beløbet vokser til 13.730 kroner, hvis der er et barn i husstanden. En forskel på 8.120 kroner.

Serie: Danmark på støtten

I Danmark lever mere end to millioner mennesker på overførselsindkomster. Selv om der er arbejdsløshed, kan virksomheder ikke skaffe ansatte. Og for mange ledige kan det ikke betale sig at arbejde. Hvad er meningen? Nu prøver BT at finde svaret.

Er det rimeligt, at rådighedsbeløbet for en forsøger under 25 stiger med 7.344 kroner? Deltag i debatten herunder.

Din kommentar

Kommentarer

dmthriftagency@gmail.com

Skrevet af Anonym, Onsdag den 29. januar 2014, 02:32

Hej Sir / Fru

Jeg er en privat långiver villige til at arbejde sammen med dig. Fleksibel tilbagebetaling vilkår og et afsluttende tidsplan rettidig. Vi tilbyder på minimumssatser for 4,70% april Kom tilbage via e-mail for yderligere oplysninger. (dmthriftagency@gmail.com)

Hilsen

David.

loan

Skrevet af jennifer, Torsdag den 30. maj 2013, 08:45

Er du på udkig efter en virksomhed lån, personlige lån, boliglån, bil
lån, studerende lån, gæld konsolidering lån, sikrede lån, venture
kapital osv. .. Eller var du afvist et lån fra en bank eller en finansiel
institution for en eller flere reasons.You på det rigtige sted for
dine lån løsninger! Jeg er en privat långiver, jeg giver lån til
virksomheder og enkeltpersoner til en lav og overkommelige rente på
2%. Interesse. Bedes du kontakte os via e-mail Jenniferjohn536@gmail.com

Låntagers DATA S

1) Fulde navn: .......................................................
2) Land: ...........................................................
3) Adresse: ..........................................................
4) Stat: ..............................................................
5) Køn: ................................................................
6) Civilstand: .................................................
7) Beskæftigelse: .....................................................
8) Telefonnummer: ................................................
9) I øjeblikket position i stedet for arbejdet: .....................
10) Månedlig indkomst: .............................................
11) Lån nødvendige mængde: .....................................
12) Lån Varighed: ................................................
13) Formål med Lån: ............................................
14) Religion: ........................................................
15) Har du søgt før ....................

tak,
fru Jennifer

Mere end det

Skrevet af Jens, Lørdag den 23. februar 2013, 19:27

Uanset, om du er på kontanthjælp, førtidspension, studerende, eller bare får lav løn f.eks. som kassedame, så giver det offentlige masser af penge til dem der har børn. Boligsikringen er højere - dem uden børn, får max. 15%, mens der ikke er loft over, når man har børn. Flere børn, giver mere boligsikring. Der gives gratis institutionsplads, til en værdi af flere tusind per måned, hvis du har løn under 500.000 kroner. Og der gives børnecheck, og andre ydelser. Har du børn, kan du ofte få udbetalt beløb, der er op til kontanthjælpsydelsen per måned - selvom du har fast arbejde samtidigt med. Det er ikke ualmindeligt, at børnefamilier, når der tages hensyn til fri institutionspladser osv, skole og undervisning, koster samfundet over 10.000 kroner om måneden. En enlig, uden børn på kontanthjælp, er billigere for samfundet end en hårdt arbejdende, med 4 børn, der bor til leje, og får max. boligydelse, samt har børnene i børneinstitution, og skole. Børn, er dem som koster samfundet penge. For der er langt flere, der hæver ydelser der skyldes de har børn, f.eks. boligsikring, end der er kontanthjælpsmodtagere.

Ja tak

Skrevet af Peter P, Lørdag den 23. februar 2013, 14:06

Dejligt at vide man betaler kassen til muslimske rugemaskiner. 1 Barn maximum for sociale Tabere

ham der er for gamler!!!!

Skrevet af Libero, Tirsdag den 5. februar 2013, 11:08

Claus Bech fra liberal Alliance ham har en store mun på online mager store!!!!!!!!!!!!!!!

Han slipper ikke billigt

Skrevet af Henrik, Tirsdag den 29. januar 2013, 23:45

Det er ligeså ofte moderen, der smider ham ud, når han har leveret barnet. Så gider hun ham ikke mere og har ikke brug for ham mere. Slet ikke når hun kan forbedre sin økonomi ved at smide ham ud. Skulle han oveni denne ulykke at blive kasseret også betale tusindvis af kroner til moderen hver måned?

Håber ikke Danmark bliver er U-land med working poors

Skrevet af Thor, Onsdag den 23. januar 2013, 21:36

Jeg har taget en videregående uddannelse med speciale i fødevareteknologi og har læst i avisen i dag, at det er fødevareudvikling vi skal leve af i fremtiden. Jeg har skrevet hundredevis af ansøgninger til alle de store fødevareproducenter i Danmark samt Novozymes, men har kun fået afslag eller slet ingen respons. Nu er jeg blevet dødtræt af Danmark og søger nu i Norge og Sverige! Læste fornyligt at uligheden imellem rig og fattig var blevet mindre i både Sverige og Norge, men at der var sket en markant øgning i Danmark..en af de største i Europa! en bekymrende udvikling. Nu skal der åbenbart også være forskel på bankkunder. Hvad sker der med Danmark?

Hold nu lige engang

Skrevet af philip kenneth hansen, Onsdag den 23. januar 2013, 19:22

Undskyld mig lige engang,- er det de enlige mødre der har haft andel i recessionen?! NEJ! Måske Joachim Hansen skulle drive valgkamp, mod bankernes frådseri af offentlig økonomiske ressourcer.
Philip

Hvem skal have pengene...

Skrevet af Jønne, Mandag den 21. januar 2013, 19:03

Ja altså dem de tager fra børnene.
Skal de gå til skattelettelser til de rige.
Eller prøver BT bare at bilde os ind at der ikke findes penge fordi de fattige stjæler fra hinanden, og fra de rige.

Skal børn gå rundt i gaderne og tigge.

Skrevet af Gitte, Mandag den 21. januar 2013, 14:49

Med den holdning, må det jo betyde, at man mener, at børn skal gå rundt, og tigge i gaderne.

Men man kunne også indføre børnearbejde.

Holdningerne bliver mere og mere rabiate.

vrøvl

Skrevet af Grete Lund, Fredag den 25. januar 2013, 15:39

At børn skulle gå rundt og tigge er noget værre vrøvl!!

Selvom disse mødre fik mindre, så ville de sagtens kunne klare sig. I Sverige og Norge er der vel heller ingen, der tigger.

Danskerne er blevet ALT for forkælet.

De rager til sig. De vil have i hoved og røv, og mange gider
ikke arbejde. Det forstår man jo godt, da man intet får ud af det. F.eks. "de unge mødre" aner jo ikke, hvad arbejdsmarkedet er. Så stop den piberi!

liberal alliance

Skrevet af peter, Mandag den 21. januar 2013, 14:19

det er som om, folk ikke forstår at folk som fx robert, og tro mig jeg både kender og hørt og mange flere tilfælde af sådan en som ham.

ved at han ikke gider arbejder, tager han faktis penge for dem som, virkelig har problemer, altså lidelser af en form. og selvfølgelig skal folk som har nogle lidelser kunne have lov til at få børn, hvis altså de har mulighed for at passe barnet. men de folk der ikke mener at man burde tage penge fra robert og give det til de familier som har det svært og har problemer fatter jeg ikke. det beviser bare at der er for mange af robert i danmark... desuden er går jeg meget ind for det personlige andsvar, hvis ikke du kan klare dig selv, kan du heller ikke klare et barn. det skal lige siges, at hvis det er du kan klare dig selv på kontant hjælp har jeg intet problem med det. nu har jeg bare hørt om folk der kun fik børn for pengenes skyld.. og det er åbenbart også okay ifølge folk her inde.. skam jer.

J B O

Skrevet af Jonas Dalum, Mandag den 21. januar 2013, 13:40

Jeg vil bare lige påpege, at J.B.O har ret!

Støtte

Skrevet af Kim Rohde, Mandag den 21. januar 2013, 11:57

Kære J.B.O

Som mangeårig modtager af offentlige midler burde du stikke piben ind. Dit ultraliberale meneskesyn er en skændsel.
Få dig et rigtigt job før du begynder at sparke til dem som ligger ned.

Really?

Skrevet af Rasmus C.B, Mandag den 21. januar 2013, 13:38

Kære Kim Rohde.

Som student som bruger offentlige midler burde du stikke piben ind. Du modtager ca 10 gange så mange penge som jeg, og jeg klarer mig fint.

Udover det; har du et eneste argument? mod J.B.Os synspunkt eller er den eneste kapacitet du har, at svine til uden begrundelse eller argumentation.
Lær at stå på dine egne 2 ben før du begynder at sparke til dem som kan gå.

(I hope you see what I did there.

I saw what you did there...

Skrevet af Pernille, Onsdag den 30. januar 2013, 15:45

... og kunne ikke være mere enig! ;-)
Hvis folk har et problem med noget, som fx JBO siger, så kom dog med nogle argumenter for det for S*T*N!!
Det er børnehavelogik bare at sige:
"Jeg kan ikke li' dig!"
"Hvorfor?"
"Fordi det kan jeg bare ikke!"

Støtte

Skrevet af Kim Rohde, Mandag den 21. januar 2013, 11:57

Kære J.B.O

Som mangeårig modtager af offentlige midler burde du stikke piben ind. Dit ultraliberale meneskesyn er en skændsel.
Få dig et rigtigt job før du begynder at sparke til dem som ligger ned.

Kunne vi få lidt dokumentation

Skrevet af MiaMaja, Mandag den 21. januar 2013, 07:12

BT påstår et tal og fortæller at tallet kommer fra beskæftifelsesministeriet.
Jeg kan ikke selv med en meget god vilje få samtlige ydelser til børn hvis man kigger på taksterne til at give dette beløb som BT påstår.
Vil BT venligst kigge på dokumentationen igen og være opmærksom på, at børnepenge fra staten er variable i forhold til barnets alder og derefter komme med korrekte beløb.

BT har løjet sig igennem rækken af artikler her, med beløb, med satser, har BT et formål med dette mon?

Stina

Skrevet af Stina, Mandag den 21. januar 2013, 05:05

Så den nar til Joachim mener simpelthen, at dem der lever på kontanthjælp ikke skal kunne leve komfortabelt ?? Det er jo det han siger ordret. Jeg fatter ikke den mand er kommet ind i politik, der er sguda ik en større idiot derinde end ham.

Hvor langt er vi fra

Skrevet af Henning, Mandag den 21. januar 2013, 01:28

at de ledig skal til bære et symbol på tøjet ligesom jødestjernen nazierne krævede jøderne skulle bærer.
Jeg læste lige, at det er de arbejdsløse egne skyld de er ledig.
Så må det også være kvindernes egne skyld de bliver voldtaget og børns egne skyld de pædofile misbruger dem.
Eller er vi ude i den sædvanlige forskels behandling, hvor personer skal mobbes hvis de er lidt anderledes end de mest højt råbende.

Amatørdebatniveau

Skrevet af Lene Skov, Søndag den 20. januar 2013, 19:41

I betragtning af hvilke gigantiske summer, vi taler om, og hvor vigtigt disse satser er for mange mennesker, så er det en skandale af rang, at man ikke engang efter spørgsmål til ministeriet, kan få det mest basale oplyst - som f.x. opdeling af yderlserne i hvilke, der er forbeholdt forsørgere på kontakthjælp og hvilke, der er generelle for alle forælre. Hvis politikerne tog demokratiet alvorligt, så gjorde man ALLE relevante oplysninger tilgængelige. Verdens største offentlige sektor bliver styret ud fra et beslutningsgrundlag, som man ville forvente at finde i en bananrepublik.

Asocialt nasser

Skrevet af Tove Andersen, Søndag den 20. januar 2013, 18:44

Kender ikke en end JBO der er Danmark meste asocialt nasser, som kun kan se sige selv, og som bare kan få noget til sige selv og hans borgerlige støtte, som jo er blive forgyldt i ti år af VKO.

De borgerlige partier må klappe i deres små hænder, når JBO støber kugler mod de arbejdsløse, og tit skylder JBO skylde på de forkerte, jeg har arbejde i flere år på mindste lønnen og på skæve arbejdstider, men nu er jeg over 50 år. og der er ingen der har brug for mig, har søgte over 1000 job over et år, uden at få så meget som et svar, jeg har søger over hele Danmark, men hvem ville give en over 50 år en ny uddannes, selv om jeg er parat til at tage en ny uddannes eller tage et job i den anden end af landet, ja selv noget er jeg parat til at tage et job i (men få aldrig tilbudet).

Ho ho...

Skrevet af John L., Søndag den 20. januar 2013, 18:32

Og dét skal man høre(læse) fra en der har været på støtten hele livet... -JBO har jo aldrig tjent én eneste krone selv!

HVORDAN KUNNE DET SKE ????

Skrevet af Tove Andersen, Søndag den 20. januar 2013, 17:26

Hvordan skal det hænge sammen ?

I denne debat har man helt glemt at man med skattereformen, nedsat kontanthjælpen og sygedagpenge, sygedagpenge modtager miste nu 7000 kr. om året, og når skattereformen er fuld indført ville en kontanthjælpen modtager misten omkring 5000-6000 kr. om året, så ja der er sket en stor indhug i overførselsindkomster med skattereformen, og på samme tide ønsker man at omlægge til grøn energi, dette sker med at lægge høje afgifter på El, Varme og Vand, plus transporten stige og stige, dermed låser man en stor gruppe folk i fast fattigdom.

Og for dette ikke skal være lyv, så ønsker JBO at kontanthjælpen er skal ned på 5000 kr. om måneden før skat for enlige forøger og få enlige skal den ned 2500 kr. om måneden før skat, derved lukke man op for et stort arbejdsmarkedet med polsk løn (eller løn der er laver), og selv med polsk løn ville man ikke kunne leve i Danmark, det er prøvet i Tyskland og her leve flere og flere flere flere under fattigdomsgrænsen selv om de har faste arbejde, og dette er selv om Tysklands overførselsindkomster blive udbetal uden at der skal svare skat at det, det ville sig har hvis JBO få love til at påvirker regering til at indføre tyske overførselsindkomster, i et lande med verden afgifte og skattetryk, ville man på en dag sende over 200.000 arbejdsløse på gaden, fro det ville være umulige at kunne betale husleje, varme, el og vand, selv ikke hvis man havde Danmark billige husleje, varme, el og vand. Og hvordan man så skal kunne søge job i den anden ende af landet (transport udgifter blive der med sikkerhed ikke råd til), når ens hele dag ville gå med at kunne overleve og bare få mad, er mig en gåde.

Husk at mindsteløn i Danmark er 0 kr. Derfor skal man også søge job med en løn ned til 0 kr. i timen, og hvis man sige nej til et sådan et job eller ikke søger sådan et job, kan man faktisk miste sin kontanthjælpen, i teorien kan en arbejdsgiver kontakte et jobcenter og bede om at få nogle ledig i job til 0 kr. i timen, som love er i dag.

Så er det arbejdsgiver der ikke kan finde folk til de få ledige job, der virkelige er, der er eksempel på 50 job i Esbjerg inden for offshore-industrien et dårlige eksempel da der er 500 ansøger til disse job (så ja han har ikke 50 job der ikke kan besættes), at der ville mange ingeniører og funktionærer i fremtiden, er det vel nu at komme i gang, med at Jobcenter og dette firma gå i gang med at finde de ledig over hele Danmark der entre er ingeniører eller funktionærer, eller finde ud af hvilken ledige der let kan uddannelse sig til ingeniører eller funktionærer, så det halter gevaldige med Jobcenter og arbejdsgiver, ja jeg ville påstå at Jobcenter ikke aner hvad de ledig kan eller ikke kan.

Der er også komme et eksempel flytte firma der ikke kan få folk nok, eller et savværker der hele ikke kan få folk nok, men nu er disse to firma et eksempel på nogle af de tunges job i Danmark og som ikke alle kan tage, og ikke at glemme så er mange på kontanthjælpen folk der har miste sygedagpenge og stadige er syge, men som nu helt har miste kontakte til arbejdsmarkedet og mange af dem kan slet ikke få kontanthjælp og derved er helt ud af det dansk samfund, uden mulighed for på nogle tidspunkt at kunne få en anden uddannelse med mere.

Så det er ti år med VKO, der har sat de arbejdsløse i denne håbløse situation, og ja det har altid værre VKO plan at alle uddannelse skal værre på SU, dette er ikke at hjælpe folk med en ny uddannelse, når de på samme tid må gå fra hus og hjem, SU har jo værre tænke til studeren der også kunne havde et arbejde ved siden af og kunne tage et studie lån, og de skulle jo kun leve for SU i op til 3 år. for derefter at kunne gå ud og få et højt lønnet job (og få en billige studiebolig, som der også er få af).

Så hvordan kunne det ske, at en stor samfund gruppe skal leve i fast fattigdom uden mulighed for at få et job man kan leve af, og hvor er "DEN DANSK MODEL" blive af, og hvor skal de borgerlige partier lykkes med at få indført løn og sociale dumpning (og vi i Danmark ville være ekstra hårdt ramt en fx. Tysklande med de ekstra høje leve omkostninger), og hvordan kan man se i øjen at man er ved at smide omkring 300.000 mennesker på gaden (ved at sætte overførselsindkomster, ned til tyske nevue), er vi ikke beder en det ??????

Ja det skal kunne betale sig at arbejde, men folk der også have en reel chance for at kunne leve (ikke i luksus), og kunne tage en uddannelse uden at tænke på om der er råd til mad eller husleje eller el, varme ellen vand afgifter. Dette kunne gøres ved at man belønne der der virkelige ønsker at søge job eller ønsker at tage en uddannelse ikke at straffe dem, for der er jo ekstra udgifter forbundet med at søge job eller at tage uddannelse.

Fuldstændig rigtigt !

Skrevet af Rikke C, Søndag den 20. januar 2013, 18:18

Danmark er i skred - Sikke et Asocialt Samfund, de er ved at skabe !

...

Skrevet af Stina, Mandag den 21. januar 2013, 05:09

Så du siger simpelthen, at jeg som ung på 24, der lider af angst men ellers er velfungerende - Dog på kontanthjælp grundet kronisk panikangst - Ikke må opleve at få børn og familie ? At mine børn skal fjernes, fordi jeg ikke er istand til at have et job fordi arbejdsgiverne ikke kan have en ansat, som måske pludselig får et angstanfald og bliver nødt til at trække lidt luft? - Du er ligeså dum at høre på, som Joachim.

Kære angst anfald

Skrevet af Kim Nielsen, Mandag den 21. januar 2013, 19:09

Hej Stina, kald du mig bare dum at høre på. Men folk med angstanfald er altså ikke istand til at være forældre.

tåbelighed

Skrevet af Pia, Søndag den 20. januar 2013, 17:12

Det er nok den mest tåbelige og nedladende kommentar jeg har læst herinde. Fordi man er arbejdsløs er man ikke en dårlig forældre. Tænk desuden på hvad det vil koste med anbringelser af alle disse børn for slet ikke at tale om de konsekvenser det vil få for børnene.

Tøhø

Skrevet af Kim Nielsen, Mandag den 21. januar 2013, 19:25

Overklassen har altid sendt deres børn på kostskole for ikke at vidregive deres dårlige vaner til deres børn, så for at komme væk fra livsstilen om at den enlige trunte med børn kan få alt betalt, syntes jeg faktisk at det er et rigtig godt forslag jeg er kommet med. Forsørgelsespligt til forældrene og ikke os andre.

tåbelighed

Skrevet af Pia, Søndag den 20. januar 2013, 17:08

Det er nok den mest tåbelige og nedladende kommentar jeg har læst herinde. Fordi man er arbejdsløs er man ikke en dårlig forældre. Tænk desuden på hvad det vil koste med anbringelser af alle disse børn for slet ikke at tale om de konsekvenser det vil få for børnene.