____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Esbjerg Kommune beklager dybt, at en 9-årig dreng skulle indlægges med en promille på 2,57, før kommunen reagerede og anbragte drengen og hans 7-årige lillesøster på en døgninstitution den 30. september 2012.

- Det er uacceptabelt, og det må simpelthen ikke ske, siger Formand for Børn & Ungeudvalget i Esbjerg Kommune, Diana Mose Olsen (SF), til bt.dk.

Kommunen havde i et år fået adskillige underretninger om, at moderen ikke kunne varetage børnenes tarv.

- Ansvaret ligger først og fremmest politisk. Rådgiverne havde dengang så mange sager, at de ikke kunne behandle dem i tide og handle på dem, siger Diana Mose Olsen.

Hvilke politikere sidder så med ansvaret?

- Det gør byrådet i Esbjerg, eller rettere; det daværende byråd, for vi snakker jo om en sag fra 2011 og 2012.

- Der blev handlet alt for sent. Vi var alt for passive, når der skulle så mange underretninger til, før der blev handlet, siger Diana Mose Olsen.

Kan du garantere, at det ikke kunne ske i dag?

- Jeg kan ikke give nogen garantier. Men jeg vil godt nok håbe, at risikoen for, at vi får sådanne sager nu, er mindre.

Esbjerg Kommune er i gang med at gennemføre en ny struktur indenfor Familieplejens sagsbehandling. Den vil først være helt færdig i 2015.

Diana Mose Olsen blev først formand for Børn & Ungeudvalget efter de to børn blev fjernet fra deres mor 30. september 2012.


Ved du noget om sagen, så skriv til os på 1929@bt.dk