Mens der på Christiansborg er bred enighed om, at svartiden i skilsmissesager skal nedbringes, fastslår Statsforvaltningen nu, at der er iværksat flere tiltag for at forkorte sagsbehandlingstiden.

Svartiden i skilsmissesager er alt for lang, og det skal der rettes op på, lyder det fra Statsforvaltningen.

TV 2-dokumentaren »Med børnene som våben« har synliggjort de alvorlige konsekvenser, den lange sagsbehandlingstid i forvaltningen har for skilsmisseforældre, og Statsforvaltningens kontorchef, Bente Koudal Sørensen, erkender nu, at det ikke er godt nok.

»Statsforvaltningen har derfor iværksat en række tiltag, som skal sikre, at sagsbehandlingstiden bliver så kort som mulig. Vi har eksempelvis indført fælles visitation og mødebooking, således at forældrene får tilbudt første ledige mødetid, vi har taget opgaven med overvåget samvær hjem for at sikre, at der ikke går tid med, at en ny aktør skal sættes ind i sagerne, og vi har indført interne sagsbehandlingsfrister,« siger hun til tv2.dk.

Det er op til Statsforvaltningen at afgøre, hvor børnene skal være efter en skilsmisse, men ifølge dokumentaren er forvaltningen ofte mere end seks måneder om at behandle en samværssag, og det har mødt voldsom kritik fra både politikere og eksperter.

Bente Koudal Sørensen vil dog ikke komme med et bud på, hvad den optimale sagsbehandlingstid burde være.

»Det afhænger af den konkrete sag. Det, der er vigtigt, er at sikre, at forældrene er orienterede om, hvad der skal ske i sagen, og at sikre, at sagsbehandlingen fremmes så meget som muligt,« siger hun til tv2.dk.

»I nogle sager skal der eksempelvis foretages en børnesagkyndig undersøgelse. Det er en grundig undersøgelse, som omfatter flere samtaler med forældrene, samtale med barnet og observation af barnet sammen med forældrene. Det tager tid, men igen er det vigtigt, at forældrene ved, hvorfor det tager tid, og hvor lang tid, der vil gå,« forklarer kontorchefen.

På Christiansborg er der bred enighed om, at svartiden i skilsmissesagerne skal nedbringes. SF har blandt andet foreslået, at der nedsættes et udrykningshold, som kan rykke hurtigt ud i højkonflikt-skilsmissesager, så de løses hurtigst muligt.