Der blev hverken betalt skat eller moms hos Mediakoncept, hvor Henriette Kjær sad i bestyrelsen.

Den netop afgåede toppolitiker hos De Konservative, Henriette Kjær, har siddet i bestyrelsen i sin samlevers firma, hvor der hverken blev betalt skat eller moms. De ansatte arbejdede derfor sort uden at vide det, viser papirer fra konkursboet, som B.T. har fået aktindsigt i.

Læs også:

Det sorte arbejde foregik samtidig med, at Henriette Kjær som daværende socialminister i februar 2003 fremsatte et forslag i Folketinget om at afsløre sort arbejde, hvor hun varslede uanmeldte besøg hos danske virksomheder.

Hun kunne i virkeligheden bare have kontrolleret sin egen partner Erik Skov Pedersens firma Mediakoncept – hvor hun altså selv sad i bestyrelsen indtil juli 2001.

Firmaet beholdte skatten

Erik Skov Pedersen trak skat fra sine medarbejdere, men i stedet for at give pengene til skat, beholdt han dem selv. I dokumenter fra konkursboet fremgår det, at Mediakoncept aldrig nogensinde har betalt en krone i moms og heller ikke har betalt A-skat for firmaets ansatte. Konkursboets advokat fortæller, at man overvejede 'politimæssig efterforskning'.

- Told og Skat overvejer, hvorvidt direktør Erik Skov Pedersen kan ifalde bødeansvar i forbindelse med blandt andet selskabets manglende afregning af moms og A-skat, hed det i rapporten fra konkursboets advokat.

I alt skyldte firmaet 1.482.500 kr. til Skat, da det gik konkurs i 2002 ifølge firmaets gældsbog.

Kontaktede selv Skat

De fingerede lønsedler har tidligere folketingsmedlem for CD, Lone Yalcinkaya, fået en stribe af. Hun blev i foråret 2002 ansat i firmaet som konsulent. Godt nok modtog hun hver måned lønsedler fra Mediakoncept, der viste, at firmaet havde trukket skat af hendes løn, men da 2002 var ovre, fik hun et brev fra Gladsaxe Kommune, der viste, at firmaet havde beholdt hele hendes skattebetaling selv. 

Læs også:

- Jeg troede, at alt var i orden – jeg havde både ansættelseskontrakt og fik lønsedler, hvor der ser ud til at være trukket skat. Først da jeg efter mange måneder fik min årsopgørelse, kunne jeg se, at oplysningerne om min årsindtægt ikke stemte overens med sandheden.

Jeg kontaktede skattemyndighederne i min kommune og fik udredt den del af uregelmæssighederne, der vedrørte min A-skat, som virksomheden skulle have afregnet til Skat, siger Lone Yalcinkaya, der i dag er lokalpolitiker for Venstre i Gladsaxe.

Hvordan har du det med, at du som politiker har arbejdet sort – også selv om det er virksomheden, som ikke har indbetalt din skat?

- Jeg handlede straks, fordi jeg på ingen måde kan acceptere, at jeg har arbejdet uden at betale skat. Jeg betaler faktisk min skat med glæde, siger Lone Yalcinkaya.

Tale om en fejl

Skat vil ikke kommentere den konkrete sag, men Finn Serup fra Skats pressefunktion oplyser, at Skat støder på virksomheder, der har trukket skat fra de ansatte, men aldrig indbetalt en krone til statskassen.

- Sådanne forhold er usædvanlige. Men det er sket, at virksomheder ikke har indbetalt skat for deres medarbejdere, siger Finn Serup fra Skats pressefunktion.

I en sms skriver Erik Skov Pedersen:

- Mediakoncept var ved en fejl ikke blevet registreret hos Skat. Fejlen lå bl.a. hos Skat, ellers var det jo blevet en sag dengang. Jeg hæftede efterfølgende personligt for enhver restancekrone.

I dokumentet fra konkursboet står intet om, at der er tale om en fejl fra Skats side, men derimod står der, at Skat overvejede en bødestraf for firmaets manglende afregning. Henriette Kjær vendte ikke tilbage for at forklare, hvordan hun kunne lovgive om jagt på sort arbejde, når samme sorte arbejde foregik i et firma, hun selv var involveret i.