KØB PLUS!

Enlig mor til fire på kontanthjælp: Tania får 23.000 i støtte efter skat

13.700 kroner om måneden før skat! Det 'tjener' 29-årige Tania Niebuhr - enlig mor til fire og på kontanthjælp - om måneden.

Og det er et passende beløb.

Det mener 53 procent af danskerne ifølge en ny undersøgelse, som Epinion har foretaget for DR Nyheder.

Undersøgelsen viser, at kun ti procent af danskerne mener, at kontanthjælpen til enlige forsørgere er for høj. Og det er i sig selv bemærkelsesværdigt efter et år, hvor debatten om fattige og kontanthjælp har raset frem og tilbage - personificeret i enkeltsager som Dovne-Robert og Fattig-Carina.

For 85.000 danskere kan det ikke betale sig at arbejde

29-årige Tania Niebuhr fra Brøndby er alene med sine fire børn og på kontanthjælp. Hun fortalte i DR Nyheder onsdag aften, at hun hver måned modtager 13.700 kroner før skat fra det offentlige. Takket være boligydelse, friplads i institutioner og børnepenge får hun 23.000 kroner om måneden i offentlig støtte efter skat. 

De penge, som Tania Niebuhr får udover kontanthjælpen er støtte, som alle mennesker med børn og en lav indtægt har ret til, hvad enten de har arbejde eller ej. Så Tania får dermed hverken mere eller mindre end andre i hendes situation.

- Vi skal spinke og spare allerede, når måneden er gået i gang. Allerede der skal vi sætte os ned og beslutte, hvad vi skal have at spise hele måneden, fortalte den enlige mor til Noah, Liva, Oliver og Emilie på 3, 6, 9 og 12 år til TV-Avisen.

Joachim B. Olsen: En kontanthjælps- modtager skal ikke på ferie

Kontanthjælp: Så meget kan man få

I december modtog hun julehjælp og to gavekort fra velgørende organisationer, så hun kunne give sine børn en bedre jul.

- Børnene synes ikke, det er sjovt. På ingen måde, sagde Tania Niebuhr i DR.

I løbet af 2012 har danskerne heftigt diskuteret, hvorvidt der er fattige i Danmark eller ej, og Tania Niebuhr kan ikke forstå, at ti procent af danskerne synes, at kontanthjælpen er for høj, siger Tania Niebuhr.

- Jeg tror, at dem, der har den holdning er dem, der ikke selv har prøvet at sidde i situationen.

Ifølge tal fra Finansministeriet har en enlig som Tania Niebuhr et rådighedsbeløb efter udgifter til bolig og før eventuel egenbetaling til daginstitution (Tania Niebuhr har dog friplads) på cirka 239.632 kroner årligt svarende til 19.969,33 kroner om måneden. Disse penge skal dække øvrige regninger, husholdning, tøj, fritidsaktiviteter med videre.

AfstemningHVAD MENER DU? ER STØTTEN TIL TANIA OG ANDRE SOM HENDE PASSENDE, FOR HØJ ELLER FOR LAV? DELTAG I DEBATTEN NEDENFOR ELLER PÅ FACEBOOK

Din kommentar

Kommentarer

Vanvittigt

Skrevet af Anonym, Torsdag den 18. juni 2015, 19:39

Det er vanvittigt at mange mennesker kan få en ydelse der er højere end andre kan tjene ved at gå på arbejde 8 timer hver dag, det er totalt vanvittigt. Der er noget fuldstændigt galt med systemet. Det er ikke animerende for dem der arbejder at mange der ikke rører en finger kan sidde og modtage en ydelse der langt overstiger en arbejdsløn for mange mennesker.

Problemet?

Skrevet af Simon, Onsdag den 29. april 2015, 21:34

Hvad er problemet? Hun har 4 børn hun skal forsørge og intet arbejde (eller overser jeg noget?). Jeg synes det er ganske fair. Del lige 13700 kr. op i 5, det er altså ikke mange penge. Selvfølgelig er det da okay. Husk nu på at vi skal være glade for at leve i et samfund hvor der bliver taget hånd om dem der ikke har arbejde (af den ene eller anden grund) i stedet for at blive smidt på gaden...

Regnestykke?

Skrevet af Simon, Onsdag den 29. april 2015, 21:41

Øhh der er da i øvrigt (som jeg har overset) et eller andet helt galt med deres regnestykke omkring skat/efter skat? :O

nok er nok

Skrevet af Anonym, Mandag den 2. marts 2015, 18:15

stop med at yngle og få et job

Der må være en fejl i udregningen.

Skrevet af Helle Pedersen, Mandag den 2. marts 2015, 15:00

hvordan kommer man frem til, at en person har 23.000 kr. om måneden før skat, hvorefter hun har næsten 20.000 kr. efter skat og husleje?
Mon ikke de tal skal gås efter med en tættekam - der er noget helt galt - regn om igen ;)

man tjener ikke kontanthjælp

Skrevet af Anonym, Onsdag den 28. januar 2015, 21:40

man kan ikke tjene kontanthjælp det noget vi andre giver til dem som ikke gider via de skatter andre borger betaler.
staten har ingen penge at gi kun via det vi andre indbetaler via vores surt tjente penge.
man burde ikke sætte børn i verden man ikke selv vil forsørge

man tjener ikke kontanthjælp

Skrevet af Anonym, Onsdag den 28. januar 2015, 21:40

man kan ikke tjene kontanthjælp det noget vi andre giver til dem som ikke gider via de skatter andre borger betaler.
staten har ingen penge at gi kun via det vi andre indbetaler via vores surt tjente penge.
man burde ikke sætte børn i verden man ikke selv vil forsørge

man tjener ikke kontanthjælp

Skrevet af Anonym, Onsdag den 28. januar 2015, 21:39

man kan ikke tjene kontanthjælp det noget vi andre giver til dem som ikke gider via de skatter andre borger betaler.
staten har ingen penge at gi kun via det vi andre indbetaler via vores surt tjente penge.
man burde ikke sætte børn i verden man ikke selv vil forsørge

Fattig

Skrevet af Ann Jensen, Søndag den 21. september 2014, 21:39

Fattig... Over 20.000 kr. om måneden... Jeg valgte, grundet sygdom, at flytte til Spanien med min familie.
Grundet skilsmisse og arbejdsløshed har jeg de sidste 3 år skulle forsørge mine 3 teens og mig selv for sølle 7500 kr. om måneden. Vi bor på en campingplads, som vi nu skylder 2 års husleje til. Jeg er stor tilhænger af Danmarks velfærd. Men synes også at der er for meget brok. Dem der synes at de er så fattige, skulle prøve at gå i seng med Tom mave, for at der skal være mad til ungerne. Mvh den lidt forarget alenemor

Tudeprinsesser

Skrevet af Christel, Mandag den 15. juli 2013, 16:47

Jeg har noget svært ved at forstå, at man brokker sig over, at blive forsørget af staten. Det er et helt frit valg at få fire børn. I dag har vi fri abort, prævention og overbefolkning som et voksende problem.

Jeg har intet imod at betale skat til mennesker, som er syge, gamle eller har brug for hjælp. Men jeg har noget imod at betale næsten 50 procent i SKAT til nogle Tudeprinsesser med en IQ under deres skonummer, som kun kan finde ud af at føde en masse børn.

Til Janne, så har du jo selv valgt at blive insemineret og få tvillinger alene, hvilket staten vel også har betalt for. I Sydeuropa er der en meget lav fødselsrate, idet der ikke er en stat, som betaler for, at alle skal have en masse børn.

konkrete tal..

Skrevet af janne, Mandag den 17. juni 2013, 17:46

Jeg er enlig mor til to tvillinge piger på 4 måneder.
Min kontanthjælp er 13.700 før skat som bliver til 10.100 efter skat. Jeg får desuden 3.200 i boligsikring.

Husleje : 7400 kr
antennebidrag: 199 kr
internet pakke: 199 kr
mobil: 100 kr
el som ikke er inkluderet i lejen : 300 kr
bleer pr måned 360 stks som er ca 6 om dagen pr barn, jeg køber den billigste pakke med 82 bleer for 90 kr. Det vil sige 5 pakker ca om måneden som vil koste mig : 450 kr
MOdermælkerstatning (NAN) et barn spiser 1 liter om dagen, så jeg skal bruge ca 2 liter om dagen. En pakke NAN på 95 kr giver 6 liter mælk. Så jeg skal bruge 10 pakker om måneden som vil koste mig : 950 kr.
Grød som extra mad til de små, en pakke hirsegrød 32 kr som er til 8 portioner. Køber forskellige grød til ca 150 kr om måneden.
Tøj til de små er der næsten brug for hver måned da de vokser utroligt meget. Jeg køber det allerbilligste på udsalg. og bruger 200 kr om måneden.
Baby shampoo, babyolie og lign. 150 kr om måneden.

Det bliver til ialt 10.098 kr om måneden
Og der er ingen madvarer eller husholdnings produkter heller ej tøj som jeg betragter luksus vare!

Jeg har 3200 højst om måneden til mad og husholdningsvarer.

Er det meget ellet lidt?

Det kan godt være, at det er rimeligt, men det er i hvertfald ikke meget!

Og om debatten til om det kan betale sig, at arbejde, JA!!! selvfølgelig kan det det betale sig! Jeg er villig til, at arbejde 12 timer i træk for 500 kr mere om måneden, for det betyder virkelig meget når man ikke har noget. Men desværre er det blevet rigtig svært med krisen da arbejdsgiverne er blevet mere kræsne eller der bare ikke er så mange ledige stillinger mere. Jeg har søgt over hundred stillinger og har aldrig fået et jobsamtale! det er rigtig hårdt! der er også nogen mennesker som vil arbejde og ikke bare vil sove hjemme, men får baren ingen chance!

Det er meget at havde

Skrevet af Anonym, Mandag den 27. januar 2014, 10:55

ja det er et godt beløb at have til rådighed, jeg er selv med 1 barn og har arbejde på et plejehjem, 20 fra mit hjem sm jeg tager bussen til hver morgen og skal lige aflevere mit barn først kan snart ikke nå på arbejde da børnehaven først lukker op kl. 6.30 skal start kl 7. jeg har nok en større løn end dig. med har ikke alle de gode fra kommunen. og jeg har når alt er betale ca. 2100 kr til mad og tøj osv...
Så du har det meget godt

Danmark er en synkende skude.

Skrevet af Petersen, Onsdag den 6. februar 2013, 17:13

3 ud af 4 danske virksomheder gemmer sig i skattely. Det betyder at de ikke bidrager med nogen former for vækst investeringer i landet og deres eget lokalsamfund. Nu ved du så hvorfor mange virksomheder lukker og slukker. Måske er det derfor de ledige ikke kan få et job. Der er ikke noget job til dem. Virksomhederne vil ikke give en ordentlig løn når de kan få en kineser til at arbejde næsten gratis.

kuglestøder

Skrevet af niels jensen, Søndag den 3. februar 2013, 18:40

Jeg bliver pissesur, når jeg læser kommentarer fra en forhenværende kuglestøder/kuglestøber som Joachim B Olsen. En mand som ham, der hele sit voksenliv har levet på støtte fra Team Danmark, for at udføre noget så ligegyldigt som kuglestødning, burde ikke blande sig i hvordan mennesker, der reelt kæmper for at overleve, klarer dagen og vejen. Typisk at sådan en professionel samfunds-nasser starter på en politisk karriere, uden at han selv nogensinde har ydet noget som helst, for at få sit eget land til at fungere økonomisk. Desværre siger det noget om intelligens-niveauet blandt politiske partier, at Liberal Alliance er de eneste, der gider have netop ham rendende rundt og komme med dumme og totalt ligegyldige kommentarer om andre menneskers daglige økonomi. Kære Joachim, få dig selv et ærligt arbejde......så kan det være at vi gider læse dine upassende bemærkninger om mennesker, der er kommet i klemme i et samfund i krise, hvor kun de uproduktive, højttalende nasserumper har en chance for at blive hørt

hvad med at undersøge fakta

Skrevet af Simon Maxwell, Søndag den 14. juni 2015, 11:56

Det er da synd at du bliver pisse sur, det må være ærgerligt at spilde livet på at være sur over ting, som du øjensynligt er blevet misinformeret om.
Joachim B. Olsen har fået noget støtte fra Team Danmark, ligesom andre top atleter. Det er så ikke penge som er taget fra befolkningen, men en del af overskuddet fra Danske Spil -- så hvis du ikke vil betale for den slags, så står det dig frit for at lade være med at spille.

Omkring det der med upassende bemærkninger, bør du nok lige se i spejlet og læse din tekst igennem.......

Emnet er om vore sociale ydelser er for høje I FORHOLD til arbejdsindtægterne, det kan man have en holdning til, men det er lavt og uetiske at gå efter manden og ikke indholdet i det han siger.

Personligt kender jeg et par stykker godt nok til at vide, at de udnytter systemet, jeg melder dem ikke da de er ret nærtstående og jeg ikke vil melde nogen anonymt.

Hvis jeg kender tre stykker, som bevidst vælger at leve på offentlig forsørgelse, tror jeg at en del gør det, og jeg synes ikke det er rimeligt, at de skal kunne leve af de penge, som arbejdende mennesker SKAL betale i til det offentlige.

Fokus

Skrevet af Karen, Tirsdag den 15. januar 2013, 16:32

Jeg har 9.900 udbetalt på kontanthjælp, husleje på 7.300, el-regning 900 og når andre udgifter er betalt har jeg 900 kr. tilbage om måneden. Der er masser af fattigdom og ingen kræfter tilbage til at sætte fokus på min egen situation. 4 år uden tandlæge, har resulteret i kronisk hovedpine. Søger jeg hjælp til at komme ud af min situation, sendes jeg rundt i systemet, sat i gang med intetsigende forløb der på bundlinjen ikke giver nogle resultater... fritiden kan jeg lige så godt bruge på at handle billigt og lave billig hjemmelavet mad, så jeg kommer gennem endnu en måned. Jeg er tabt og kan se frem til førtidspension, når jeg bliver endnu dårligere fungerende, selvom jeg kun er i starten af 40´erne.

WFT?!

Skrevet af Jensen, Tirsdag den 15. januar 2013, 12:25

20.000 til rådighed EFTER udgifter til bolig er betalt! Så meget kommer jeg ikke op på i mange år - godt nok bor jeg alene, med det der er jo det rene vanvid!

Har arbejde, 6 børn og kun kr. 14,000 til rådighed

Skrevet af Hauptmann, Torsdag den 10. januar 2013, 20:16

Min mand og jeg er lige flyttet hjem til Danmark efter at havde boede i et EU land i 11 år. Vi har 6 børn.

Min man tjener 14,000 efter skat of det er ALT vi har til rådighed Hvorfor? Fordi den ny lov siger at vi skal optjener ret til børnepenge. Det tager 2 år at far ret til det hele. Jeg er i gang med at søge arbejde, med det er svært i disse dage.

Jeg blev desperat og var hen i kommunen for a spørge om kontantehjalp, men de sagde at min mand tjener for meget. Vi har ikke flere penge i vores opsparing, og til næste måneder ved vi ikke hvordan vi vil få råd til at betale for ting.

Vi var så glæde at kunne flytte tilbage til Danmark. Nu ønsker vi at vi havde blevet boende i England.

Udenlandsdansker

Skrevet af Anonym, Fredag den 24. oktober 2014, 06:38

Hvis det er muligt overhovedet, saa flyt tilbage til England. Vilkaarene i DK er bare for ringe..og sure! Jeg vil aldrig bo i Danmark igen, men, hvis I bliver der saa onskes du og din familie det aller bedste og held og lykke.

Kommentar til tdl. indlæg. Virkelighedens fattige ....

Skrevet af Per Christensen (WebpermaND), Onsdag den 9. januar 2013, 02:49

Trist at mange gemmer sig og ikke tør stå frem.

Muligheden for at vise politikere og øvrige borgere, om at der findes fattigdom i dk (som mange har ytret sig om på div.
debatsider m.v.) har nu kørt her i gruppen https://www.facebook.com/groups/webpermand/ et års tid.
Og man har jo haft rig mulighed for at stå frem anonymt via depweb.dk
http://www.depweb.dk/nyheder_dw/raadighedsbeloeb_start.html

- Kun få har brugt denne mulighed for at få vist et reelt og sandfærdigt billede af indkomst og udgift samt rådighedsbeløb.
Derfor brug denne sidste chanche til at bevise om vi har den påstående fattigdom eller ej.

Del gerne indlægget her øverst ud til andre grupper og debatsider.

Forsøget via gruppen og depweb.dk slutter pr. 28. feb. 2013
Hilsen Admin af gruppen.

PS.
Undertegnede har selv skrevet en del om emnet i flere debatter og grupper unden at det reelt har givet noget resultat af sig. Og kun få har været med til at dele info ud om gruppen og give deres besyv med samt vise et budget.
Derfor stoppes dette forsøg den 28.2.2013

Vågn op!!!!

Skrevet af Trine, Fredag den 4. januar 2013, 09:58

Ærlig talt - det er jo småpenge i forhold til de penge vi bruger på de kongelige nasserøve.....I stedet for at rase over kontanthjælpsmodtagere, burde danskerne komme op af stolen og kræve monarkiet nedlagt. En institution, der er dybt forældet og udemokratisk...

Måske er der noget om snakken

Skrevet af Thomas, Fredag den 4. januar 2013, 14:45

Eller fratage førtidspensionister muligheden for at arbejde og dermed tjene penge ved siden af deres pension. De får jo en sådan fordi de ikke er i stand til at arbejde. Når man arbejder et par timer om ugen, så er man fleksjobber.

Satsen for førtidspension for enlige udgør 17.075 kr. om måneden før skat og for gifte/samlevende 14.514 kr. om måneden før skat. Førtidspensionister har den totale frihed. De skal intet lave for pengene, men de må gerne.
Hvorfor skal de egentligt køre med offentligt transport til halv pris? Kontanthjælpsmodtagere har langt færre penge til rådighed og får ingen rabat på offentlig transport. Det er som om at dem der virkelig har brug for pengene ingen får og dem der har masser af dem får endnu flere fordele.

Du må ikke tjene penge ved siden af kontanthjælpen.
En kontanthjælpsmodtager som bor i udkants Danmark, har udgifter forbundet med transport til og fra jobcenter, kompetencecenter, praktikpladser osv. som en førtidspensionist absolut ikke har.

Correct

Skrevet af Truth speaker, Torsdag den 18. juni 2015, 20:04

Du har fuldstændigt ret. Selvom vi nu er i 2015 er førtidspensionisterne stadig dem der løber med guldet uden at røre en finger. Hvis jeg fik mulighed for at leve mit liv om igen ville jeg gøre alt for at få førtidspension. I Danmark skal man bare lade som om man har en eller anden skavank....det nemmeste vil nok være at agere psykisk syg så du får en godkendelse af en psykiater og vupti guldet strømmer ned i pengepungen og du kan lade alle de dumme om at arbejde for dig.....er det ikke lidt som Herskab og Tjenestefolk?
Jeg mener virkeligt hvad jeg siger et nyt liv på førtidspension er sagen.

Ikke spor for meget til 5 personer !!

Skrevet af joan jespersen, Torsdag den 3. januar 2013, 17:58

Det er dyrt at leve -så 13.000 om måneden er bestemt ikke for meget til 5 personer! Jeg ved hvor svært det er at leve alene -med alle de faste udgifter der jo er. Nej jeg tror bestemt ikke vi skal ha' ondt i røven oven den kontanthjælp :) Måske vi skal til kun at give ydelser til de mennesker der har brug for det ? Børnepenge til folk der tjener over 50.000 om måneden ?? Jeg tror vi nu må "nøjes" med at gi' efter behov og IKKE som standard !!!

Tania sidder og smiler....

Skrevet af Bruger 144694, Onsdag den 2. januar 2013, 18:59

Jeg kan da godt forstå at Tania sidder og smiler. 23.000,- efter skat svarer måske til 30.000,- / 35.000,- før skat. En løn hun ikke kan få på arbejdsmarkedet. Ergo er det da langt bedre at være kontanthjælpsmodtager. Ikke?

Nej det er det ikke

Skrevet af Thomas, Onsdag den 2. januar 2013, 21:27

Det regnestykke har du lavet helt forkert!

Kontanthjælpen udgør 13.732 kr. før skat.

Resten er tillæg som alle mennesker med børn
kan få hvis de gider at søge om det og derfor skal de tal overhovedet ikke medregnes.

Jeg vidste ikke at man fik børnepenge og boligstøtte af arbejdsgiveren. Er det noget nyt?

Intet under at skattetrykket er mega højt....

Skrevet af Bruger 144694, Onsdag den 2. januar 2013, 18:47

Intet under at skattetrykket er mega højt....

Jeg er bare så hamrende forarget og vred!

Skrevet af O.Andersen, Søndag den 30. december 2012, 18:09

Hvad i himlens navn er det for et blødsødent pladdersamfund vi har lavet.
Det er så hamrende galt at det er muligt at malke hårdt arbejdende mennesker på den måde, men der skal da selvfølgeligt være penge (vores penge) til mobiltelefoner, smøger, fester og dyre udlandsrejser.
Og nasse-gimpen siger hun har problemer med maden hver måned, for hun har kun kr. 20.000,00 når alle andre udgifter er betalt.
Hun skulle ha verdens største los i røven og komme ud og bestille noget, men det er jo nol for meget forlangt!

Hendes løsning er nok at gå ud på en bæverdinge og lade sig bolle tyk ar en eller anden idiot, så er hun berettiget til flere penge og større lejlighed.

Hold kæft, hvor jeg føler mig til grin..

En af vores egne !

Skrevet af Susan C, Mandag den 31. december 2012, 12:19

Det hele kører for denne regering ang. at smadre danmark
som det dejlige land vi en gang har haft. Det værste er dog at thorning har åbnet op for masseindvandring igen uden befolkningens opbakning og på vores "danskernes" regning.
Utroligt at regeringen gør dette på trods af al den ballade indvandrene laver mod vores land og det faktum at over halvdelen af dem lever på forsørgelse og ja børnepenge.
Men thorning og co skal vel pusse deres egen glorie af over for deres venner i EU og skider på deres egen befolkning.

Ro på..

Skrevet af Sanne, Søndag den 30. december 2012, 23:16

Verdens største los i røven hjælper nok ikke meget, for hvis du ikke har opdaget det, O. Andersen, så er der meget stor arbejdsløshed her i samfundet. Og en der aldrig rigtigt har haft et job, står nok ikke først i jobkøen, uanset hvor hårdt du sparker.

Jeg er enig med Thomas, folk der befinder sig helt nede på bunden, kommer ikke op fordi folk som dig sparker dem endnu længere ned.
Kald det bare pladderhumanisme, men det er altså nødvendigt at vise disse mennesker lidt medmenneskelig og omsorg, for at få dem på rette vej.