En dankort-betaling bliver helt speciel i aften

Firmaet bag Dankortet forventer, at en tilfældig dansker vil foretage betaling nummer 1 milliard i 2013 med danskernes foretrukne betalingsmiddel, Dankortet. Og det er ny rekord, skriver Nets i en pressemeddelelse.

- Det bliver første gang, at den ”magiske” grænse på 1 milliard betalinger med Dankort inden for et kalenderår passeres, skriver Nets.

Dankort er blevet særdeles populært hos danskerne. Da Dankortet blev lanceret for tredive år siden i 1983, lå niveauet ganske beskedent. Det tog faktisk mere end 10 år, før antallet af betalinger rundede 1 milliard.

- Da Dankortet blev en realitet i 1983 gik der 12 år, før det samlede antal betalinger rundede en milliard. Det skete i efteråret 1995. Nu afvikles den samme mængde betalinger med Dankort inden for et år, skriver Nets om udsigterne til fredagens betaling nummer 1 milliard med det lille plastikkort.

De sidste to år har det været tæt på for Nets og Dankortet. Både i 2011 og 2012 nåede de op på mere end 900 millioner betalinger. Men det er altså først i år, den ekstraordinære rekord bliver opnået.