Står det til regeringen, skal de danske elever undervises godt 500 timer ekstra, end de bliver gennem hele folkeskolen i dag. Minimumstimetallet bliver i regeringens udspil til en reform af folkeskolen hævet.

Der er fra børne- og undervisningsministerens side flere gange blevet varslet flere timer til elever i folkeskolen. Og nu er der sat tal på: 510 timer ekstra mellem 0. klasse og udgangen af 9. klasse. Det skriver politiken.dk.

Timerne er en essentielt del af regeringens udspil til en folkeskolereform, og det blev præsenteret på for alle ministrene regeringsseminaret.

Det vigtigste i udspillet er, at timetallet, der i dag er det vejledende på 7.470 timer laves om til det nye minimumstimetal. Dermed skal alle landets skoler langt op over de 6.960, som i dag er minimum.

For de kommuner, som i dag knap overholder de nuværende minimum, bliver en sådan reform dyr.

Men vigtigheden af flere timer og en mere sammenhængende skoledag vægter tungere end prisen for kommunerne. Ambitionsniveauet vil fremgå af formålsparagraffen i reformen, og blandt andet skal skolerne samtidig med at udfordrer alle børn og unge, så de bliver bedre i skolen, mindske betydningen af elevernes sociale baggrund. En særlig socialdemokratisk værdi.

- Reformen er sindssygt vigtig for os, lyder det fra et socialdemokratisk medlem af folketingsgruppen over for politiken.dk.

Men der mangler fortsat detaljer, før udspillet til reformen kan blive fremlagt.

En af de detaljer, der kan komme til at skabe debat, er hvorfra kommunerne skal få penge til de ekstra timer. Forslaget lyder ifølge politiken.dk på, at de blandt andet skal hentes ved at få lærerne til at undervise en større del af deres arbejdstid.