Danmark

Ekspert: Det er bindegalt

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Menighedsrådet i Karlebo Sogn i Nordsjælland bryder indtil flere love ved at nægte at fortælle en mor, hvor hendes søn er begravet.

Det konkluderer Sten Bønsing, der er lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet. Som nær pårørende har moderen ifølge offentlighedsloven ret til oplysninger om sønnens gravsted, og ved at ignorere disse paragraffer kommer medlemmerne af menighedsrådet samtidig på kant med straffeloven, vurderer han.

- Menighedsrådet er bundet af de samme regler som andre offentlige myndigheder, og det er fuldstændig bindegalt bare at ignorere lovene. Det eneste lignende tilfælde, jeg kan komme i tanke om, er dele af Peter Brixtoftes opførsel i Farum. Det kan være både embedsmisbrug og pligtforsømmelse, og det er altså strafbart, siger Sten Bønsing.

Ifølge den erfarne ekspert kan den afdødes mor, Ann Brydholm, anmelde menighedsrådet til politiet for at bryde loven ved at nægte at oplyse, hvor hendes søn ligger begravet.

Ann Brydholm overvejer, om det skal være næste skridt.

Relaterede

Det læser andre